FCSB

Becali nu are curaj sa depuna marturie in cazul Popoviciu, pe care el l-a denuntat

Gigi Becali a fost adus luni la Inalta Curte de Casatie si Justitie din Bucuresti pentru a depune marturie in cadrul procesului lui Puiu Popoviciu. Fostul patron al Stelei l-a denuntat pe acesta pentru o presupusa afacere ilegala cu terenuri, in valoare reala de peste 600 de milioane de euro. Pus luni sa il denunte pe Popoviciu, Becali a refuzat sa jure pe Biblie si a spus ca nu mai tine minte nimic. Becali a fost adusa la Inalta Curte intr-o Salvare, fara sa se stie la acest moment motivul real pentru care nu a venit cu duba.

Gigi Becali: Cica nu e Biblie ortodoxa, nu jur. Ar fi bine sa aveti Biblii ortodoxe. Jur pe o Biblie ortodoxa, cum sa jur pe o Biblie care nu e ortodoxa? Asa e Codul de Procedura Penala. Eu n-am nevoie de avocat! Stiti de ce fac caz? Ca sa aveti in tara romaneasca, macar in salile de judecata, o Biblie, sa jur pe ceva ortodox. Jur pe crucea de la gat.

Judecatorul: O sa trimitem Biblia la Patriarhie, sa o verificam.

Becali: Apostolul Saul care ii prigonea pe crestini. Si-a schimbat denumirea in Pavel. Am spus asta pentru ca eu nu mai sunt Becali pe care il stiati. Sunt Gheorghe, asa cum spunea regele David. Eu m-am schimbat, nu mai sunt Gigi Becali care a dat acea declaratie, acea plangere atunci. Domnule Presedinte, ati vazut ca am trairile pe care le am si temnita m-a invatat ce e iubirea. Daca eu ma rog si fac rugaciune pentru dusmani, daca as declara impotriva lor nu inseamna ca l-as minti pe Dumnezeu? Ati inteles esenta declaratiei, cred. Nu mai declar nimic impotriva aproapelui meu. Ce am declarat ultima data la DNA, in fata dnei procuror, a fost pentru ca dna procuror mi-a spus ceva, din ce a citit din convorbirile telefonice. Cica ar fi ei impotriva mea. Era si normal, oricine ar fi fost, ar fi zis ca au problema din cauza mea. Nu mai declar nimic! Nu mai vreau sa fiu arestat! Asta a fost ultima mea declaratie la DNA. Cum sa-l mint pe Dumnezeu si seara sa ma rog pt ei. N-am invatat nimic in temnita? Nici nu mai stiu cum s-au intamplat lucrurile, de fapt. Daca stiam ca se va intampla asta nu mai declaram nimic. Asta este declaratia pe care eu o dau. I-as indruma sa nu-mi mai puna intrebari. Am jurat pe cruce, n-o sa mint. Se supara domnul Presedinte si ma baga la minciuni in instanta. Din toti banii fac manastiri si biserici.

Procurorul: Martorul isi insuseste cele exprimate anterior? Cererea adresata DNA il reprezinta? Ati semnat acele cereri?
Becali: Jur ca nu stiu ce am scris acolo, nu mai tin minte.

Judecatorul: Cate declaratii ati dat?
Becali: Nu mai stiu. Am spus: declar ca nu mai declar nimic.

Judecatorul: Pe domnul Bundoiu il cunoasteti?
Becali: Nu. Nu l-am vazut in viata mea.

Becali: Imi aduc aminte acum de Bundoiu. Locuia acolo si a venit la mine sa-mi ceara ajutorul. Semnatura este a mea. Cate belele am avut atunci, mai stau eu acum sa ma gandesc? Nu pot sa spun nimic rau, nu declar nimic impotriva aproapelui meu! Sa stiti ca nu ma pot mandri cu asta. Scuza mea stiti care este? N-am nicio treaba cu Popoviciu. Scuza mea este profesorul Alecu. Eu nu sunt un denuntator! Am facut o plangere impotriva a ceva ce mi s-a respins. Nu sunt un tradator, nu sunt un turnator! Familia mea a facut sute de ani de puscarie si nu a denuntat pe nimeni. Plangerea mea a fost impotriva statului, care nu m-a luat in seama. Sa nu le dati puscarie. Sa nu plateasca precum Mencinicopschi. Sa ramana fara casa, masina. Nu vreau sa ii am pe constiinta ca niste oameni raman fara case si le raman copiii in strada. Doamna Procuror, aveti fata de om bun, nu cred ca sunteti rea. Sunt un om care si-a schimbat mentalitatea. Vreau mantuirea, nu ma mai intereseaza bogatiile. Au vrut sa ma chinuie, sa ma mai si plimbe pe drumuri.

Procurorul: Ati facut o oferta concreta rectorului?
Becali: Jur ca nu pot sa spun asa ceva, pentru ca era vorba de o asociere , nu stiu, am facut o negociere. De unde sa am 1 miliard de euro. Aveam maxim zeci de milioane. Cand au luat ei terenul asta era maxim 150. In 2006 a fost cota maxima. Care este ocupatia dvs? Detinut! Cea mai buna meserie pe care stiu sa o fac este de oier. Intentia a fost de agricultura acolo.

Procurorul: Ati facut sau nu o oferta atunci?
Becali: Da, de asociere. Da' nu sunt astea la dosar? Nu mi-a luat oferta in seama.

Procurorul: Care a fost cauza starii de conflict si injurii la care s-a ajuns intre martor si Alecu?
Becali: Doamna Procuror, sunt 8-10 ani. M-am intalnit la puscarie cu proc care mi-a facut dosarul de sechestrare si l-am luat in brate, l-am iertat. Nu tin minte chestii pe care le-am zis.

Judecatorul: l-ati amenintat si insultat la telefon?
Becali: E posibil, dar o fi avut vreo vina, ceva. Va rog sa nu ma mai chemati, ca m-ati chinuit destul. Sa ma iertati pentru ce v-am facut! Merci frumos
v3(d]#i7



Becali nu are curaj sa depuna marturie in cazul Popoviciu, pe care el l-a denuntat