FCSB

Armata loveste puternic FCSB in ziua istorica de 7 mai

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a emis un nou comunicat de presa prin care cauta sa lamureasca lucrurile in ceea ce priveste diferendul cu FCSB pe tema siglei, culorilor si palmaresului echipei de fotbal.

Cei de la CSA Steaua Bucuresti sunt cat se poate de expliciti in ceea ce priveste detinatorul de drept al insemnelor echipei de fotbal.

“C.S.A. Steaua Bucuresti nu a instrainat niciodata marca, palmaresul, traditia, istoria sau culorile catre S.C. Fotbal Club Steaua Bucuresti S.A. sau catre orice alta entitate comerciala sau sportiva”, se arata in comunicatul reprezentantilor Armatei.

Mai mult decat atat, este lamurita si chestiunea dreptului de folosinta de care s-a bucurat echipa de fotbal dupa despartirea de celelalte sectii ale CSA in anul 1998.

“A.F.C. Steaua Bucuresti, care a continuat in 1998 traditia echipei noastre de fotbal, a avut dreptul de a folosi gratuit marca Steaua Bucuresti, precum si stadionul de fotbal din complexul Ghencea, posibilitate pe care legea o prevede chiar si in prezent pentru asociatiile sportive non-profit (fara scop patrimonial), cum era cazul A.F.C”, se mai arata in comunicat.

Insa, din 2004 a aparut o societate comerciala cu numele FCSB, care a solicitat in scris acordul propietarului marcii Steaua pentru inregistrarea acesteia la OSIM.

“Desi nu a primit acest acord, FCSB a inregistrat totusi marca de care s-a folosit continuu din 2004 pana in 2014, insusindu-si astfel in mod ilegal un bun din patrimoniul statului de importanta nationala. Aceasta nu este interpretarea noastra, ci concluzia celei mai inalte instante judecatoresti din Romania, exprimata in clar prin Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. 3425 din 3 decembrie 2014”, mai precizeaza cei de la CSA.

Cu alte cuvinte, actualul club de fotbal detinut de Gigi Becali nu are niciun drept legal de a pretinde folosirea numelui, siglei si palmaresului adevaratei echipe Steaua, desi in chestiunea palmaresului oficialii de la FCSB sustin chiar si acum ca le apartine.

“Marca, palmaresul, traditia, istoria si culorile nu au fost niciodata transmise/vandute/cesionate de C.S.A. "Steaua Bucuresti", deci nu au apartinut niciodata societatii comerciale FCSB. C.S.A. "Steaua Bucuresti" nu doreste altceva decat sa asigure continuitatea fenomenului fotbalistic pe care l-a creat, in conditii de transparenta si deplina legalitate”, concluzioneaza cei de la Armata.

Comunicatul celor de la CSA vine intr-o zi istorica pentru suflarea ros-albastra, pe 7 mai sarbatorindu-se an de an castigarea Cupei Campionilor Europeni in 1986 la Sevilla.



Armata loveste puternic FCSB in ziua istorica de 7 mai