FCSB

Analiza play-off: Steaua, marea performera

Clasamentul playoff-ului este stiut de toata lumea, insa este interesant si modul in care echipele au adunat puncte in aceasta faza a competitiei, fata de numarul punctelor cu care au terminat sezonul regulat.

Loc
Echipa
1/2 Pct. sezon regulat
Pct. finale playoff
Diferenta
1 Astra 26 48 +22
2 Steaua 22 43 +21
3 Pandurii 24 39 +15
4 Dinamo 24 36 +12
5 Viitorul 23 32 +9
6 Tg. Mures 19 22 +3

Steaua a plecat cu 7 puncte in minus fata de Astra in [lay-off si a terminat campionatul la 5 puncte in spatele liderului. Echipa din Bucuresti a castigat cu un punct mai putin decat Astra in play-off, 21 fata de 22 adunate de campionii din Giurgiu. Cele doua echipe au fost singurele care au reusit sa treaca de bariera de 20 de puncte castigate in cele 10 etape de play-off.

Pandurii si Dinamo se claseaza mai jos, cu 15 si respectiv 12 puncte castigate in play-off fata de zestrea cu care plecaresera din sezonul regulat.

In partea de jos a clasamentului se afla Viitorul si Tg. Mures. Echiupa lui Hagi a castigat 9 puncte in play-off, iar muresenii doar 3 in 10 etape, foarte putin.

Dinamo, Pandurii si Viitorul incepusera toate playoff-ul este Steaua in clasamentul Ligii 1, insa l-au terminat sub ros-albastri in clasamentul final.

Steaua a avut astfel cea mai mare crestere in clasament in play-off, fata de sezonul regulat, de la locul 5 la locul 2. Dinamo si Viitorul au cazut la final de play-off cu cate un loc fata de sezonul regulat.

Astra si-a pastrat permanent pozitia de lider si a strans puncte constant, terminand playoff-ul cu cele mai multe victorii, sapte la numar, urmata de Steaua cu 6. Pandurii si-a pastrat locul 3, iar Tg. Muresa ramas pe ultimul dupa dupa play-off, la fel cum terminase sezonul regulat.

Astra a avut cele mai multe goluri marcate in playoff, 20, fata de 19 ale Stelei, insa Steaua se poate lauda cu cele mai putine goluri primite, 8, urmata de Astra cu 9.



Analiza play-off: Steaua, marea performera