Liga 1

Steaua, victorie scandaloasa la Vaslui

Neinvinsa de un an si jumatate pe "Municipalul" din Vaslui, formatia antrenata de Ionut Mosteanu a pierdut la limita in fata campioanei en-titre Steaua, scor 0-1, pe fondul unui arbitraj scandalos al lui Sebastian Coltescu, cel de-al 12-lea jucator al ros-albastrilor, dupa un penalti neacordat pentru gazde si doua cartonase rosii mai mult decat discutabile (Madson, Cerniauskas). Cu acest rezultat, Steaua trece pe locul 1 in clasament, profitand de infrangerea surprinzatoare a Astrei Giurgiu la Chiajna.

Vasluiul a avut un inceput mai bun de meci, sufocandu-si adversarul printr-un pressing la mijlocul terenului, joc ce l-a adus pe Piotr Celeban la finalizare, in minutul 13 - lovitura de cap putin alaturi. Patru minute mai tarziu, Florin Gardos l-a copiat la poarta opusa.

Minutul 27 a adus prima decizie dubioasa a arbitrului Sebastian Coltescu, care nu l-a vazut pe Szukala urcandu-se pe masivul Mike Temwanjera, privandu-i astfel pe vasluieni de un penalti.

Sapte minute mai tarziu, Sebastian Coltescu si-a continuat prestatia eliminandu-l pe brazilianul Madson pentru cumul de cartonase. Un "galben" inventat de central, care se afla deja la a doua decizie pro-Steaua in mai putin de zece minute.

Echilibrul pe tabela avea sa se rupa la un minut de la reluarea jocului, dupa ce Adi Popa l-a gasit pe Piovaccari in fata portii, care a trimis din cadere fara sperante pentru Cerniauskas.

Si pentru ca finalul sa fie unul fara emotii pentru campioni, Coltescu a mai scos inca o data cartonasul rosu, in minutul 73, pentru un fault in afara careului al lui Cerniauskas asupra italianului din atacul Stelei.

A treia oara avea sa fie cu noroc pentru "Sebi", care a vazut bine faultul golanesc al lui Sanmartean asupra lui Piovaccari, trimitandu-l la vestiare pe vasluian (85').

VASLUI: Cerniauskas - Viveiros, Cordos, Celeban, Salageanu - Wilk (Lovrecic 53'), Caue (Enescu 53') - Antal (Straton 75'), Sanmartean, Madson - Temwanjera

Rezerve: Straton, Ortiz, Lovrecic, Patulea, Balaur, Buziuc, Enescu
Antrenor: Ionut Mosteanu

STEAUA: Tatarusanu - Prepelita, Szukala, Gardos, Latovlevici - Bourceanu, Filip - Popa (Kapetanos 68'), Radut, Tanase - Piovaccari

Rezerve: Nita, Cristea, Tatu, Stanciu, Neagu, Varela, Kapetanos
Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Arbitri: S. Coltescu (central), Oct. Sovre si M. Grigoriu (asistenti)

Cartonase galbene: Madson 26', Salageanu 35'/ Tanase 44', Gardos 45', Bourceanu 81'

Cartonase rosii: Madson 34', Cerniauskas 73', Sanmartean 85'



Steaua, victorie scandaloasa la Vaslui