Liga 1

Steaua urca pe podium in Liga 1 dupa victoria cu Voluntari

Campioana Steaua a obtinut cea mai categorica victorie din acest sezon pe teren propriu, 3-1 cu FC Voluntari, duminica seara, in etapa a 12-a din Liga 1.

Hamroun in minutul 8, Chipciu in minutul 44 din pasa lui Kharja si Stanciu in minutul 65 dintr-o lovitura de la 11 metri obtinuta de acelasi Chipciu au marcat golurile Stelei.

Pentru Voluntari a punctat, de asemenea de la punctul cu var, Johanes Goosens in minutul 69.

In urma acestui succes Steaua ajunge pe podiumul Ligii 1, ocupand locul al treilea cu 22 puncte, in spatele Astrei Giurgiu (24 puncte) si a celor de la Viitorul (23 puncte).

Steaua a marcat la prima faza de atac prin Hamroun, algerianul trimitand in poarta un balon sutat de Stanciu din stanga si scapat in fata de portarul advers Balauru.

Cei de la Voluntari s-au vazut in careul advers in minutul 31 la o centrare inalta, cand Maftei l-a incurcat pe coechipierul sau Balan, jucator aflat intr-o pozitie buna de finalizare.

Hamroun a acuzat o accidentare in minutul 30, cel mai probabil o intindere musculara la coapsa piciorului stang, si acesta i-a lasat locul in teren lui Enceanu.

In finalul primei reprize Steaua si-a majorat avantajul prin Chipciu, jucator care a inscris cu un sut la coltul scurt dupa o pasa din prima de la Kharja.

Marocanul adus in urma cu doar o saptamana si jumatate la Steaua a dovedit in acest meci nu doar ca a limpezit substantial jocul ros-albastrilor la centrul terenului, dar ca poseda si o foarte buna tehnica la deposedare.

Cei de la Voluntari s-au aratat mai curajosi in ofensiva in partea secunda, insa tot Steaua a modificat tabela printr-o lovitura de la 11 metri obtinuta de Chipciu in duel cu Achim si transformata de Stanciu.

Dupa doar patru minute s-a dictat penalty si la cealalta poarta dupa un duel intre Papp, jucator abia intrat in teren, si Novakovic. Lovitura de la punctul cu var a fost transformata in gol de Johanes Goosens.

Dubla ocazie pentru Steaua cu opt minute inaintea finalului. Popa a trimis lui Tade in careu, acesta a pivotat, dar in cele din urma a sutat in blocajul lui Achim. Venit pe urmarire Enceanu a sutat pe langa poarta.

Vodut si Pancu au amenintat la randul lor poarta aparata de Nita, fara insa a reusi ceva notabil.



Steaua urca pe podium in Liga 1 dupa victoria cu Voluntari