Liga 1

Steaua urca pe doi in Liga 1 dupa succesul cu Viitorul

Locul doi pentru Steaua dupa victoria obtinuta, sambata seara, pe terenul celor de la Viitorul Constanta, cu 3-1 (2-0). Echipa campioana a acumulat 29 de puncte si cel putin pana la finalul intalnirii Dinamo-Pandurii (duminica, 20:30) va ramane pe locul secund in ierarhia Ligii 1.

Invinsa de Steaua in toate meciurile disputate in acest sezon, Viitorul a inceput cu un presing agresiv prin care a pus probleme serioase la constructie echipei bucurestene.

Steaua a acut dificultati in a desface apararea adversa si prima faza ofensiva demna de luat in seama a venit in minutul 7. Chipciu a lasat in dreapta pentru Enache, insa acesta a fost deposedat. Din aruncarea de la margine rezultata mingea a ajuns in careu si Hamroun a reluat cu capul pe langa poarta.

Echilibrului meciului s-a rupt in minutul 34, cand centralul intalnirii a acordat penalty pentru Steaua la duelul dintre Goulon si Stanciu. Gazdele au contestat decizia si de pe margine s-a auzit "Hotii, Hotii".

Hamroun a executat impecabil si Pecanha nu a avut nicio sansa, chiar daca brazilianul a ghicit coltul si s-a intins cat a putut de mult pentru a bloca.

Steaua a lovit a doua oara dupa doar cinci minute. Bourceanu l-a pus in cursa pe Popa, acesta s-a infiltrat printre Ganea si Gouloun ajutandu-se usor de mana si l-a invins pe Pecanha intr-un duel unu contra unu.

Reghecampf l-a introdus la pauza pe Tamas in locul lui Hamroun, iar Hagi a mizat totul pe cartea atacului prin Chitu si Rusu.

Stanciu a facut 3-0 pentru Steaua in minutul 59 cu o finalizare la coltul scurt dupa o patrundere de la limita offside-ului.

Cei de la Viitorul au redus din difenreta in minutul 74 prin Tanase la un penalty acordat usor la duelul dintre Varela si Rusu. Portarul Nita a respins sutul lui Tanase de la punctul cu var, dar septarul de la Viitorul a reluat apoi cu capul in poarta.

Pana la final Stanciu a ratat dubla cu un sut pe langa poarta din lovitura libera. Gazdele puteau de asemenea marca la sutul lui Chitu tot din faza fixa.

sursa foto: facebook.com/FCSBOfficial



Steaua urca pe doi in Liga 1 dupa succesul cu Viitorul