Liga 1

Steaua se intoarce cu 3 puncte din infernul de pe Ilie Oana

Steaua s-a impus in deplasarea de la Ploiesti, scor 3-2 cu Petrolul, intr-un meci in care campioana en-titre a avut avantaj de doua goluri dupa primul sfert de ora. Chipciu si Keseru au inscris pentru oaspeti, Tamuz a semnat o dubla, iar Varela a stabilit scorul final in minutul 73. Petrolul risca o noua suspendare din cauza tortelor aruncate pe teren, care au condus la amanarea inceperii jocului cu aproximativ 10 minute. Steaua revine astfel pe primul loc in clasament, la doua lungimi distanta de CFR Cluj.

Cristi Balaj a amanat startul derbiului dintre Petrolul si Steaua cu zece minute, ca urmare a tortelor aruncate in suprafata de joc de fanii ploiesteni.

Fotbalistic, Tamuz a dat tonul cu o ratare incredibila din 8 metri, la o faza in care lituanianul din poarta Stelei a scos cu un ultim reflex. Pe contraatac, Keseru l-a culcat pe Pecanha cu un sut din interiorul careului, iar Rusescu, aflat pe respingere, a tras razant cu bara. 

In mai putin de cinci minute, Steaua a modificat in doua randuri tabela de pe "Ilie Oana". Petrolistii au fost din nou surprinsi pe contraatac de Chipciu, care a preferat sa finalizeze in plasa pe fondul unei superioritati numerice a jucatorilor echipati in ros-albastru (14). Trei minute mai tarziu, Sanmartean l-a servit ideal pe Keseru in marginea careului mic, iar varful Stelei a preluat sefia clasamentului golgeterilor Ligii 1 cu o lovitura de cap imparabila.

In minutul 29, Priso a inventat o pasa la intalnire din flancul drept de atac, iar Tamuz s-a demarcat intre cei doi stoperi ai Stelei si a intepat balonul din 3-4 metri pentru 1-2.

In minutul 44, Keseru s-a trezit in situatie de unu la unu cu Pecanha, dupa o eroare in aparare a lui Geraldo, insa a fost blocat in-extremis de portarul Petrolului.

Prima parte s-a incheiat cu o faza litigioasa in careul Stelei. Szukala a fost lovit in mana de o minge sutata de Pablo De Lucas din lovitura libera, moment in care jucatorii Petrolului au solicitat penalti. 

Acelasi Tamuz a restabilit egalitatea, in minutul 59, dupa o noua pasa maiastra a lui Priso. Varful Petrolului le-a luat fata fundasilor stelisti si a egalat din apropiere.

Varela a readus Steaua in avantaj, un sfert de ora mai tarziu. Rusescu a aparut la finalizare cu un sut in cros, Pecanha nu a reusit sa retina de la firul ierbii, iar Varela a venit lansat din spate si a intepat mingea in plasa.

A fost golul victoriei pentru Steaua la finalul unui joc incantator, mult peste nivelul Ligii 1.

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Gerson (Satli 46), Fanchone - de Lucas, Mustivar - Nepomuceno (V. Astafei 57), Marinescu (Gallegos 80), Priso - Tamuz
Rezerve: Cobrea, Beta, Satli, Filip, Astafei, Gallegos, Pastorini
Antrenor: Gigi Multescu

Steaua: Arlauskis - Papp, Szukala, Varela, Latovlevici (Tosca 61) - Prepelita (cpt), Sanmartean - Popa, Rusescu (Breeveld 83), Chipciu - Keseru (Stanciu 70)
Rezerve: Cojocaru - Rapa, Filip, Iancu, Stanciu, Tosca, Breeveld.
Antrenor: Constantin Galca

Arbitru: Cristi Balaj (Baia Mare)

Cartonase galbene: Gerson 10, Astafei 58, Satli 90+4/ Popa 19, Szukala 80

Cartonase rosii: -

Stadion: Ilie Oana



Steaua se intoarce cu 3 puncte din infernul de pe Ilie Oana