Liga 1

Steaua salveaza remiza pe final cu Pandurii

Sulley Muntari a marcat, duminica seara, primul sau gol in Liga 1 si a adus un punct nesperat pentru Steaua in meciul disputat pe teren propriu cu vecina de clasament Pandurii, 1-1.

Gorjenii au dominat meciul aproape in totalitate si Steaua se poate considera norocoasa ca a evitat infrangerea.

Prima ocazie a meciului a venit dupa doar patru minute, cand Nicoara l-a cautat cu o centrare pe Ungurusan, jucator ajuns surprinzator in pozitia de atacant. Acesta a reluat pe langa poarta.

Un minut mai tarziu echipa lui Edi Iordanescu a dat lovitura pe Arena Nationala dupa o faza superba de atac. O combinatie pornita din partea dreapta si finalizata de fostul stelist Radut cu sut din centrul careului.

Steaua a fost incapabila sa reactioneze si a jucat fara un orizont precis, nici chiar prezenta in teren a marocanului Kharja nereusind sa limpezeasca traseele din atacul campioanei.

Radoi a fortat in partea secunda cu introducerea lui Tade, iar francezul si-a facut simtita prezenta cu un sut pe poarta in minutul 66. Gorjenii ar fi putut inchide meciul la faza imediat urmatoare, cand balonul a ajuns in careul stelist la Droppa, dar acesta nu a prins cadrul portii din zece metri.

Hora, golgeterul la zi din Liga 1, a sutat in bara in minutul 76, irosind cea mai mare ocazie a partii secunde pentru Pandurii, iar aceasta sansa s-a razbunat pe formatia gorjeana zece minute mai tarziu.

Steaua a restabilit egalitatea dintr-o faza fixa de pe partea stanga. Mingea centrata la intalnire in careu a fost deviata prin alunecare de Sulley Muniru, jucator aflat la prima sa reusita in Liga 1.

In minutele de final Steaua a incercat sa dea lovitura, dar Chipciu nu a facut decat sa-l faulteze in alunecare pe portarul Mingote la pasa lui Hamroun din prelungiri.

O remiza care apropie cele doua formatii la trei puncte de liderul Astra. Viitorul intalneste luni seara pe FC Botosani si echipa lui Gheorghe Hagi poate urca la un punct in spatele giurgiuvenilor in cazul unui succes.

Caseta tehnica

Steaua: Nita - Alcenat (Papp '62), Varela, Tosca, Guilherme - Kharja, Filip (Muniru '77), Stanciu (Tade '62) - A. Popa, Chipciu, Hamroun. Antrenor: Dumitru Dumitriu.

Pandurii Targu Jiu: Mingote - Ungurusan, Vasco Fernandes, Sapunaru, Momcilovici - Mrzljak, Droppa - Nicoara (Ciucur '68), Nistor, Radut (Grecu '85) - Hora (Wellington '77). Antrenor: Edward Iordanescu.

Cartonase galbene: Alcenat '24, Kharja '45, Filip '60, Tade '64, Hamroun '90+2 / Ungurusan '24, Sapunaru '54, Wellington '82

Arbitri: Alexandru Tudor - Adrian Radu Ghinguleac, Ovidiu Artene - Horia Gabriel Mlladinovici



Steaua salveaza remiza pe final cu Pandurii