Liga 1

Steaua respira dupa victoria de la Craiova. Tade, aducatorul celor trei puncte

Steaua s-a impus in deplasare cu CSU Craiova, scor 2-1 (1-1), si a obtinut a treia victorie in opt etape de Liga 1. Este al treilea succes pentru Steaua in deplasare, echipa care inca nu a castigat niciun meci acasa in toate competitiile.

Cele doua echipe au trecut rapid peste minutele de tatonare si au amenintat portile adverse cu suturi in primele minute. Chipciu si Zlatinsky au fost jucatorii responsabili cu testarea portarilor adversi, insa fara prea mult succes.

Titularizat in locul lui Cojocaru, Nita si-a aratat la randul sau limitele si in minutul 7 le-a dat emotii coechipierilor sai la sutul lui Mateiu din afara careului. Mingea s-a lovit de acesta ca de zid si a ricosat in lateral, fara insa a fi urmarita de vreun jucator al Craiovei.

Stanciu a deschis scorul in minutul 19 cu o spectaculoasa lovitura de cap din interiorul careului. Guillerme a centrat foarte bine din stanga si decarul stelist nu i-a lasat nicio sansa lui Balgradean.

Nita a avut o noua ezitare la sutul lui Zlatinsky din afara careului, in minutul 21, portarul stelist retinand in cele din urma balonul respins.

Acelasi Stanciu a iesit la rampa un minut mai tarziu cu un sut din lovitura libera si mingea nu s-a dus deloc rau, chiar daca nu a prins cadrul portii.

Nita s-a opus in minutul 38 la sutul lui Ivan, mingea a revenit la acesta si Chipciu l-a faultat grosolan in propriul careu. Penalty indiscutabil pentru CSU Craiova.

Lovitura de la 11 metri a fost transformata fara emotii de Vatajelu si Craiova egala cu putin inaintea pauzei.

Cu toate acestea, Steaua a ratat cea mai mare ocazie a reprizei in penultimul minut prin Chipciu. Acesta a reluat in transversala din centrarea lui Stanciu si in cele din urma Steaua a obtinut cel mult un corner.

Prima sansa de gol a partii secunde a apartinut Stelei, Filip prinzand un sut senzational de puternic din afara careului. Balgradean si-a dovedit clasa si a respins in corner.

Steaua a presat mai mult, a avut o posesie mai buna si in final a obtinut o victorie meritata dupa aspectul jocului.

Pana la golul victoriei marcat de Tade din lovitura de la 11 metri in minutul 86, Filip cu o patrundere personala in careu si Popa cu sut din afara suprafetei de pedeapsa au amenintat poarta adversa.

Minutul 84 a adus faultul comis de Dumitras asupra lui Enceanu in careu si Tade a transformat pentru primul sau gol la Steaua.

Jucatorul adus de la CFR Cluj si in capul caruia s-au spart oalele dupa turul cu Rosenborg a ajuns la doua reusite in tricoul Stelei, ambele din penalty.

De retinut ca faza golului victoriei steliste a fost lucrata de doi jucatori introdusi de Mirel Radoi in partea secunda, Tade si Enceanu.

Craiova s-a aruncat in atac pentru un ultim asalt, dar Nita a reusit o parada de zile mari la lovitura de cap a lui Baluta din minutul 89.

Universitatea: Balgradean – Achim, Dumitras, Acka, Vatajelu – Madson (86 Baluta), Mateiu – Hergheligiu, Zlatinski (78 Bawab), Ivan (61 Bancu) – Nuno Rocha. Rezerve: Straton, Kay, Bawab, Bancu, Ferfelea, Tirnacop, Baluta. Antrenori: Sorin Cartu, Emil Sandoi

Steaua: Nita – Rapa, Varela, Tosca, Guilherme – Filip, Muniru (69 Breeveld) – Popa, Stanciu (81 Enceanu), Chipciu – Tudorie (53 Tade). Rezerve: Cojocaru, Breeveld, Tade, Alcenat, Neagu, Iancu, Enceanu. Antrenor: Mirel Radoi.

Arbitri: Adrian Comanescu - Vladimir Urzica, Adrian Radu Ghinguleac.

Spectatori: 6000.



Steaua respira dupa victoria de la Craiova. Tade, aducatorul celor trei puncte