Liga 1

Steaua pulverizeaza Viitorul pe final

Steaua a reusit sa isi mentina intacta distanta de 7 puncte avans in fata principalei urmaritoare ASA Tirgu Mures, dupa victoria clara inregistrata pe teren propriu in compania Viitorului, scor 4-1. Echipa lui Hagi a condus si a evoluat in inferioritate numerica aproape o repriza intreaga. Steaua a fost egala Viitorului 80 de minute, in conditiile in care Rusescu, Tanase si Tucudean au facut diferenta spre final. Bonilla deschisese scorul pentru oaspeti, iar acelasi Cristi Tanase a egalat in minutul 29 pentru ros-albastri. Gabi Iancu a ratat o lovitura de pedeapsa pentru Steaua. Si aici se incheie TRIUNGHIUL RECIPROCITATILOR: Pandurii-Steaua 3-1, Viitorul-Pandurii 4-0 si Steaua-Viitorul 4-1. Acesta ar fi circuitul punctelor in Liga 1.

Viitorul a avut un start lansat de meci. Echipa lui Hagi a efectuat un presing agasant in jumatatea Stelei, concretizat in minutul 9 de salvadorianul Bonilla. Razvan Marin i-a pus pe tava un balon atacantului oaspetilor, care a avut de indeplinit o formalitate din preajma careului mic, singur cu Arlauskis.

Cinci minute mai tarziu, Fernando Varela a aparut bine in interiorul careului mic cu o lovitura de cap ce a trecut razant cu bara transversala.

La mijlocul reprizei, Alexandru Chipciu a fost oprit in ultimul moment de experimentatul portar al Viitorului.

Gabi Iancu, din lovitura libera, a anuntat golul egalizator al "ros-albastrilor" printr-un sut din lovitura libera direct la incheietura barelor.

Cristi Tanase a restabilit egalitatea, in minutul 29, printr-o lovitura de cap imparabila din apropiere. Rapa a centrat de pe dreapta, iar Guilherme a intors in interiorul careului mic pentru "Tase", autorul reusitei de 1-1.

Partea secunda a debutat cu o decizie discutabila a centralului Adrian Comanescu. Putanu a fost eliminat pentru un presupus fault comis in careu asupra lui Adi Popa. Scorul a ramas insa nemodificat, dupa o executie slaba de la 11 metri din partea lui Gabi Iancu.

Inainte de a fi inlocuit cu Raul Rusescu, Gabi Iancu a fost destul de aproape de a-si rascumpara greseala printr-un sut interesant de la aproximativ 20 de metri, care s-a scurs de putin pe langa bara din stanga lui Albut.

In decurs de cateva secunde, Steaua a intreprins doua raiduri ucigatoare in cele doua flancuri. Initial, Chipciu a centrat ideal de pe dreapta pentru lovitura de cap spectaculoasa a lui Raul Rusescu (2-1, min 79).

La urmatorul atac consistent, Adi Popa s-a remarcat in banda stanga printr-o incursiune impresionanta. Aripa Stelei a trimis pentru Cristi Tanase, care a realizat dubla.

Scorul final a fost stabilit de Tucudean, in minutul 89. Fostul atacant al lui Dinamo l-a lobat pe Albut, care a aparut la intampinare la o minge aruncata in careu.

Steaua: Arlauskis - Rapa (G. Tucudean 76), Varela, Tosca, Guilherme - Prepelita (I. Neagu 84), Breeveld - Popa, Chipciu, Tanase  - Iancu (R. Rusescu 63)

Viitorul: Albut - Cr. Manea, Taru, Mamele, Mitrea - Benzar (S. Pana 41), Daminuta - B. Nicolita, R. Marin (Nedelcu 61), Mitrita - Bonilla (R. Hodorogea 54)

Arbitru: Adrian Comanescu (Ramnicu Valcea)

Cartonase galbene: C. Tanase 45, Breeveld 78, Arlauskis 88/ Tosca 64

Cartonase rosii: Putanu 51

Stadion: Steaua (Bucuresti)

Spectatori: 2000



Steaua pulverizeaza Viitorul pe final