Liga 1

Steaua invinsa la Timisoara de o super executie

Campioana Steaua a ratat, duminica seara, sansa de a se apropie la un singur punct de liderul Astra Giurgiu si a plecat cu mana goala de la Timisoara. Spaniolul Javier Hernandez a prins un sut de zile mari in finalul partidei si a adus toate punctele pentru ACS Poli Timisoara, o echipa renascuta sub conducerea lui Florin Marin.

O lovitura libera de pe partea stanga a adus mingea in careul stelist, de unde Varela a respins decisiv. Cel putin asa au crezut stelistii, insa un balon ce parea mort a ajuns la Hernandez si acesta a trimis fabulos din afara careului si de langa Breeveld in dreapta lui Nita. 

Steaua a avut si ghinion la finalizare, echipa lui Dumitru Dumitriu si Mirel Radoi trimitand de doua ori in bara. In prima repriza, Alexandru Chipciu a prins un sut formidabil din afara careului si a zguduit transversala portii germanului Kirschtein, pentru ca in partea secunda Nicusor Stanciu sa trimita din cativa metri in stalpul din dreapta, dupa o actiune lucrata de Guillerme in partea stanga a terenului.

Doua momente importante care in final s-au intors impotriva Stelei si Timisoara, o echipa care a jucat mai mult cu inima si s-a daruit pana in ultimul minut, obtine o victorie pana la urma meritata.

Un succes prin care nou-promovata de pe Bega ajunge pe locul 8 in clasament, cu 11 puncte. Aceasta este a doua victorie consecutiva cu 1-0 pentru timisoreni, dupa cea inregistrata etapa precedenta in fata Concordiei Chiajna. Intre timp ACS Poli s-a calificat si in sferturile Cupei Ligii.

Steaua ramane pe locul cinci, cu 16 puncte, la patru puncte de liderul Astra Giurgiu si cu patru puncte in fata primei echipe de sub linia playoff-ului, CSU Craiova.

ACS Poli Timisoara: Kirschstein - Belu, Luchin, Canu (Melinte '52), D. Popescu - O. Popescu (Curtean '90+3), Sarmov, Llorente - Zicu (Hernandez '60), Elek, Goga. Antrenor: Florin Marin.

Steaua Bucuresti: Nita - Alcenat, Varela, Tosca, Guilherme - Filip (Tudorie '82), Muniru (Breeveld '71) - Ad. Popa, Stanciu, Chipciu - Tade (Hamroun '61). Antrenor: Dumitru Dumitriu.

Cartonase galbene: Llorente '39, Kirschstein '45+1, Goga '47, Sarmov '88 / Filip '14, Tudorie '87.

Arbitri: George Catalin Gaman (central) - Vladimir Urzica, Alexandru Cerei (asistenti) - Marius Avram (rezerva).



Steaua invinsa la Timisoara de o super executie