Liga 1

Steaua, imaginea neputintei cu Petrolul

Daca primul meci oficial, Supercupa Romaniei, a fost considerat "o distractie" de catre patronul care viseaza la grupe de Champions League, meciul cu Petrolul Ploiesti din prima etapa a Ligii 1 a aratat limitele Stelei. O echipa care s-a zbatut mult in prima repriza, a adus multe baloane in careul advers, dar de acolo lipseste atacantul veritabil. Petrolul lui Tibor Selymes si-a jucat bine partitura, a irosit mai multe ocazii printre care si o bara in prima repriza prin Nepomuceno si in final a obtinut un punct meritat. Pe Steaua insa o asteapta vremuri grele la cum s-a exprimat in primele doua meciuri ale sezonului.

Steaua si Petrolul s-au prezentat in fata unor tribune dezolant de goale pe Arena Nationala in derby-ul primei etape a noului sezon de Liga 1.

Cu Enceanu printre titulari si cu Iancu varf impins, Steaua a dominat prima parte a meciului si a avut mai mult initiativa in jumatatea adversa.

Echipa lui Mirel Radoi a aratat insa ca este departe de formula care sa atace grupele Champions League, desi in primele minute ale intalnirii cu Petrolul a jucat energic, cu actiuni in viteza si numeroase centrari in careu.

Problema Stelei nu a fost atat la serviciu, cat mai ales la finalizare, unde Iancu si-a aratat o data in plus limitele in pozitia de atacant de careu.

Minutul 26 a adus prima ocazie importanta a Stelei la poarta lui Pecancha. Iancu a trimis din lovitura libera putin peste transversala.

Petrolul lui Tibor Selymes, o echipa care a stat la cutie in primele 30 de minute, a fost foarte aproape de a da lovitura la prima sansa de poarta. Nepomuceno a sutat in bara la o mare gafa a lui Varela. Acesta a respins in picioarele adversarului sau, iar Cojocaru a scapat cu fata curata la o faza limita. Mare sansa pentru Steaua sau, altfel spus, ghinion pentru Petrolul.

Prima repriza s-a incheiat cu o mare ocazie a Stelei la sutul lui Stanciu, executie care l-a obligat pe portarul petrolist sa respinga in corner.

Steaua a mai ratat o sansa mare de gol in minutul 51. Chipciu a centrat de pe dreapta si Papp a reluat cu capul in bara transversala.

Pe masura trecerii timpului jocul a scazut in intensitate pana spre final cand, ca in box in a 12-a runda, fiecare echipa a cautat sa dea lovitura decisiva.

Mai intai fostul stelist Rusu a fost blocat in ultimul moment de Cojocaru, iar Nepomuceno nu a gasit poarta din 16 metri, in timp ce Steaua a replicat anemic prin Tahar.

sursa foto: facebook.com/FCSBOfficial


Steaua, imaginea neputintei cu Petrolul