Liga 1

Steaua furata ca in codru la Giurgiu. Astra, noul lider al campionatului

Duelul singurelor echipe din Romania ramase in cupele europene si doua candidate certe la titlul din acest sezon a fost marcat de mai multe decizii discutabile din partea centralului Sebastian Coltescu. Steaua a avut doua goluri anulate incorect in prima repriza, iar pe finalul meciului o alta reusita nu a fost validata dupa ce mingea trecuse linia portii.

Astra Giurgiu s-a impus, cu 2-0 (0-0, la capatul unui meci in care a dovedit o doza insemnata de pargmatism si a profitat din plin de hotararile luate de centralul Sebastian Coltescu in prima parte a meciului.

Steaua a dominat autoritar inceputul meciului si prima parte per ansamblu, reusind sa trimita de doua ori mingea in poarta. 

Mai intai, in minutul 5, Papp a reluat cu capul la coltul scurt o centrare venita din flancul stang de la Chipciu, dar Coltescu a fluierat fault in atac. Din inertie, dupa ce a lovit mingea cu capul, Papp a cazut peste Junior Morais aflat in fata sa.

Popa avea sa trimita si el mingea in poarta in minutul 21 la capatul unui contraatac, dar golul a fost invalidat pe motiv ca Hamroun, jucator aflat pe directia balonului, dar care nu a influentat faza, se afla in pozitie de offside. Hamroun nu a atins in nici un fel mingea trimisa de Popa in drumul spre gol. 

Doua decizii care au cantarit decisiv in economia partidei si care in partea secunda si-au pus amprenta asupra jocului echipei lui Mirel Radoi.

La adapostul unui 0-0 norocos, Astra a lovit decisiv de doua ori. Mai intai Alibec a reusit deschiderea scorului la sase minute de la reluare. 

Budescu a centrat in careu pana la Oros, acesta a intors cu capul pentru Alibec si atacantul dorit de Steaua a inscris cu un sut la coltul lung.

Peste alte 11 minute Filip a avut o interventie rudimentara in propriul careu si Coltescu a acordat punctul cu var avand deplina acoperire din partea regulamentului.

Budescu a transformat de la punctul cu var, lasandu-l fara reactie pe Cojocaru, portar care de altfel a avut o evolutie buna pe durata meciului. Dupa dictarea loviturii de la 11 metri impotriva echipei sale, Gigi Becali s-a ridicat si a parasit stadionul de la Giurgiu.

Steaua a continuat sa atace, insa pana la final a bifat o bara prin Iancu si o mare ocazie la loviturile de cap trimise de Varela si Tade. De fiecare data portarul Lung a reusit sa respinga, la reluarea francezului ridicandu-se eronat fanionul de la margine, existand de asemenea suspiciunea ca mingea a depasit linia portii. Tade trimisese cu capul spre poarta, dupa ce mingea fusese deviata de portarul Astrei, asa ca nu a putut fi vorba de ofsaia, iar mingea a parut ca a depasit linia portii, fiind gol. 

Mai mult decat atat, Coltescu a evitat eliminarea lui Budescu in minutul 70, cand acesta l-a palmuit pe Cojocaru si s-a ales doar cu un cartonas galben.

Cu 11 puncte adunate dupa acest prim succes pe teren propriu in noul campionat. Astra urca la conducerea clasamentului, in timp ce Steaua sufera primul insucces si ramane la cota 9 puncte.



Steaua furata ca in codru la Giurgiu. Astra, noul lider al campionatului