Liga 1

Steaua, campioana Romaniei

Steaua a devenit joi seara noua campioana a Romaniei, dupa ce a incheiat la egalitate confruntarea din ultima etapa a Ligii 1, la Iasi, 0-0. Steaua a beneficiat de pasul gresit din celalat meci al serii, al celor de la ASA Targu Mures, care au pierdut cu Oteulul. Steaua este campioana pentru a treia oara consecutiv si obtine al 26-a titlu din istorie. 

Steaua putea pierde titlul, la rezultatul de 0-0 cu Iasiul, daca in celalalt meci ASA ar fi castigat. Numai ca echipa din Targu Mures a alergat dupa un egal pentru ca la final sa fie chiar invinsa de Otelul cu 2-1. 

Stelistii, cu 0-0 la Iasi, au incheiat meciul infrigurati, pentru ca ASA era la egalitate cu Otelul, iar un gol i-ar fi putut lua titlul. Insa, la cateva zeci de secunde dupa finalul meciului de la Iasi, Otelul a dat lovitura fatala celor de la ASA, marcand pentru 2-1 si oferind titlul Stelei. 

Steaua a ratat prin Adi Popa (13) prima ocazie a intalnirii. "Aripa" Stelei a fost angajata excelent de Chipciu pe contraatac, l-a depasit pe italianul Caparco si a reluat in bara transversala, cu poarta goala in fata sa.

Cinci minute mai tarziu, Madalin Ciuca a reluat cu capul peste poarta din interiorul careului mic, la o lovitura de colt a gazdelor.

La mijlocul reprizei, Tucudean a asezat bine pentru Stanciu, care a finalizat printr-un sut la coltul scurt, pe directia lui Caparco.

Minutele de prelungire l-au gasit pe Adi Popa solicitand lovitura de pedeapsa pentru un presupus hent comis in careul iesenilor. Cristi Balaj, aflat in apropiere, a judecat bine lasand jocul liber.

Costel Gilca a fortat ofensiva dupa pauza, introducandu-i rand pe rand pe Raul Rusescu, Iasmin Latovlevici si Gabriel Iancu.

Cu un sfert de ora inainte de final, Gabi Iancu a recuperat o minge in preajma careului si a trimis splendid sub transversala. Inlocuitorul lui Grahovac a lasat bratul stang in spate si a scos fantastic.

La urmatorul atac, Nicusor Stanciu a fost blocat de italianul din poarta Iasului la o situatie similara.

Iesenii s-au aparat exact pana la final, iar scorul a ramas cel stabilit inca din primul minut. Steaua si-a pastrat titlul cucerit anul trecut dupa infrangerea inregistrata de ASA, acasa, cu retrogradata Otelul Galati.

CSMS Iasi: Caparco - Tiganasu, Plamada, Ciuca, Mihalache - Mitic, Enescu (Ad. Olah 83) - Bosoi, Cretu (V. Cosereanu 90+1), Ciucur - Golubovic

Steaua: Nita - Rapa (G. Iancu 74), Tamas, Varela, Tosca (Latovlevici 54) - Breeveld, Neagu - Popa, Stanciu, Chipciu - Tucudean (Rusescu 46)

Arbitru: Cristi Balaj (Baia Mare)

Cartonase galbene: Caparco 78/ Breeveld 90+1

Cartonase rosii: Arlauskis 90+3 (pe banca de rezerve)

Stadion: Emil Alexandrescu (Iasi)

Spectatori: 10.000



Steaua, campioana Romaniei