Liga 1

Steaua-CFR Cluj, meciul vedeta al etapei a 9-a din Liga 1

Etapa intermediara din Liga 1, prima de acest fel din noul sezon, se incheie joi seara de la 21:00 cu meciul Steaua-CFR Cluj, in alte vremuri o partida care decidea castigatoarea titlului.

Steaua nu a pierdut niciodata in Liga 1, pe teren propriu, contra lui CFR. Cota Stelei la victorie este de peste 1,6 pe Fortuna. 

Steaua este liderul campionatului si singura echipa neinvinsa in primele opt etape, iar CFR Cluj ocupa locul 7, o pozitie buna tinand cont de cele sase puncte in minus de la inceputul sezonului.

De 20 ori s-au intalnit cele doua formatii in ultimii 10 ani Liga 1, iar Steaua domina confruntarile directe cu 9 victorii, 10 remize si o singura infrangere. La general au fost 42 de meciuri in campionat: 19 victorii Steaua, 10 CFR si alte 13 remize.

Singura victorie a celor de la CFR Cluj impotriva Stelei in ultimul deceniu in campionat dateaza din 1 noiembrie 2015, cand in etapa a 16-a a fost un 2-0 in Gruia.

De altfel, meciurile dintre Steaua si CFR Cluj au generat numeroase goluri, media fiind de 2.3 goluri pe meci, ceea ce inseamna ca si de la partida de joi seara ne asteptam ca ambele echipe sa inscrie cel putin o data. Cota de 2.05 pentru un meci de peste 2.5 goluri.

In istoria confruntarilor directe doar doua meciuri s-au incheiat 0-0, ambele la Cluj, iar de 12 ori din 20 de meciuri ambele echipe au marcat.

CFR Cluj a plecat neinvinsa ultima oara de la Bucuresti, in 25 iulie 2007 obtinand un 1-1 pe Arena Nationala, dupa ce Steaua castigase de trei ori la rand fara gol primit. CFR are o cota de 3.65 pentru o noua remiza cu Steaua.

Cinci remize a obtinut CFR Cluj in deplasarile cu Steaua si inca asteapta primul succes pe terenul vicecampioanei in Liga 1 din ultimii aproape 70 ani. Ardelenii nu au mai castigat pe terenul bucurestenilor din 7 noiembrie 1948, cand au invins cu un categoric 4-1.

Steaua are cea mai buna aparare din campionat, cu doar trei goluri primite in opt meciuri, in timp ce clujenii au al treilea atac (15 goluri marcate) si a doua aparare (6 goluri primite).

Steaua si CFR Cluj sunt cele mai de succes echipe din ultimul deceniu in fotbalul romanesc, cu trei titluri obtinute de fiecare.

Fortuna: Pariuri Steaua-CFR Cluj (vezi aici toate cotele)

1

X

2

1,66

3,65

5,25



Steaua-CFR Cluj, meciul vedeta al etapei a 9-a din Liga 1