Liga 1

Steaua blocheaza accesul celor de la CSMS Iasi in playoff

Pentru a doua etapa la rand campioana Steaua nu castiga in Liga 1 si echipa lui Laurentiu Reghecampf merge in playoff cu 22 de puncte dupa 1-1 in etapa a 26-a cu CSMS Iasi pe terenul propriu de la Pitesti.

CSMS Iasi a condus la pauza dupa reusita lui Golubovic, rezultat care califica echipa din Copou in playoff.

Dupa mai multe ocazii ratate in prima repriza, Steaua a izbutit egalarea la prima actiune a partii secunde. Marica si Stanciu au conlucrat perfect la o patrundere pe poarta si decarul stelist a marcat cu un sut la coltul lung.

Andrei Cristea a ratat o mare ocazie de gol la 1-1 singur cu portarul Nita.

In cele din urma s-a terminat egal si cum in cealalta partida ASA Tg.Mures a invins la limita pe FC Botosani cu 1-0, echipa ardeleana prinde cu emotii playoff-ul.

Cei de la CSMS Iasi au invatat lectia predata de Voluntari celor de la Steaua etapa precedenta si au aglomerat propria jumatate de teren in debutul intalnirii.

Steaua a avut dificultati la constructie, insa in minutul 8 a venit prima ocazie la poarta lui Grahovac. Stanciu a centrat de pe stanga si Marica a lovit cu capul. Mingea se ducea sub bara, dar Grahovac a pus o mana si a scos in corner.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 26 la pasa lui Cristea pentru Golubovic, iar acesta a reluat decisiv din cadere dupa ce le-a luat fata centralilor stelisti.

Steaua s-a aruncat in atac si Marica a ratat o noua ocazie in minutul 44. Atacantul stelist a luat o faza pe cont propriu si doar interventia lui Grahovac a salvat-o pe CSMS Iasi.

Repriza s-a incheiat cu un sut al lui Stanciu din lovitura libera, mingea fiind respinsa in corner de Grahovac.

La reluare Steaua a avut nevoie de doar opt secunde pentru a reusi ceea ce nu o facuse in 45 de minute. Marica si Stanciu au facut sah mat apararea celor de la CSMS Iasi si Stanciu salveaza remiza pentru Steaua.

Minutul 71 l-a adus in prim plan pe Cristea, fostul atacant stelist trimitand pe langa poarta dupa o demarcare la limita offside-ului.

Steaua a fortat victoria, insa suturile lui Varela si Popa nu au prins cadrul portii.

Steaua: Nita - Enache (Rapa 72'), Papp, Varela, Tosca - Pintilii, Filip (Muniru 46') - Popa, Stanciu (Gebhart 79'), Chipciu - Marica. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

CSMS Iasi: Grahovac - I. Voicu, Ciuca, Mihalache, Tiganasu - Viveiros (Llullaku 71'), Cretu, V. Gheorghe (Onduku 71'), Bole (Piccioni 83')- A. Cristea, Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonase galbene: Varela 24', Chipciu 28', Enache 47', Tosca 49', Pintilii 60' / Golubovic 26', Cretu 30', Tiganasu 42', Grahovac 45'.



Steaua blocheaza accesul celor de la CSMS Iasi in playoff