Liga 1

Steaua bate Otelul cat e cald

Steaua s-a impus clar in deplasarea de la Galati, scor 3-0 cu Otelul, consolidandu-si astfel pozitia de lider al clasamentului Ligii 1. Istoria meciului s-a scris in 5 minute, dupa ce Helder a vazut al doilea cartonas galben, iar Steaua a punctat rapid prin Latovlevici (22) si Sanmartean (24). Scorul final a fost stabilit de Lukasz Szukala, in repriza secunda.

Partida de la Galati a inceput cu doua ocazii bune de a marca in dreptul Otelului. Florin Cernat a trimis putin alaturi de poarta lui Arlauskis din lovitura libera, urmat de Brigido, care nu a reusit sa cadreze de la aproximativ 20 de metri.

In minutul 15, Florin Cernat a iesit la rampa cu o noua executie din lovitura libera, care a mers si de aceasta data peste transversala.

Pe contraatac, Alexandru Chipciu a plecat lansat spre poarta lui Hotoboc si nu a putut fi oprit decat prin fault de Helder Tavares. A fost cel de-al doilea avertisment al portughezului Otelului, astfel ca formatia gazda a ramas in inferioritate numerica. Eliminarea a fost una aparent usor acordata, in conditiile in care primul cartonas galben incasat de lusitan a venit ca o decizie aspra din partea lui Catalin Popa.

Latovlevici a deschis scorul la mijlocul primei reprize, dupa un sut in blocaj al lui Cristi Tanase. Miron a deviat involuntar pana la fundasul lateral al Stelei, care a punctat din 6 metri singur cu Hotoboc.

Lucrurile au devenit si mai clare, in minutul 24, dupa ce Sanmartean a scapat unu la unu cu un fundas al Otelului si l-a invins pe goalkeeperul formatiei gazda cu un sut imparabil la coltul lung.

Steaua a mai inscris in doua randuri pana la pauza, de fiecare data prin Paul Papp. Golurile insa au fost anulate pentru pozitii afara din joc.

Sanmartean a izbit bara, in ultimul minut, dupa o noua centrare prin care viza poarta direct de la coltul terenului.

Bara lui Rusescu, din minutul 63, a anuntat reusita de 3-0 a ros-albastrilor. Sanmartean a centrat perfect din corner, iar Szukala a reluat cu capul din fata nefericitului Hotoboc.

Otelul a ramas cu finalizarea de la distanta a lui Cucu, din debutul partii secunde, cand Arlauskis a urmarit bine si a scos in lateral de la radacina barei.

Otelul: Hotoboc - Miron, Sipovic, Miselaricu, Popescu - Cojoc, Helder - I. Popa (Cucu 46), Cernat (Avdici 56), Brigido (Zaharia 73) - Jula

Steaua: Arlauskis - Papp, Szukala (Rapa 86), Varela (Luchin 73), Latovlevici - Prepelita, Sanmartean - Chipciu, Rusescu (G. Iancu 67), Tanase (cpt) - Keseru

Arbitri: Catalin Popa, Andrei Constantinescu si Aurel Onita

Cartonase galbene: Helder 5/ Tanase 18, Chipciu 45+2, Latovlevici 51, Iancu 89

Cartonase rosii: Helder 17

Stadion: Otelul



Steaua bate Otelul cat e cald