Liga 1

Steaua a intors tabela in favoarea ei la Ploiesti

Steaua a reusit sa revina dupa ce a fost condusa cu 1-0 la Ploiesti de Petrolul. Bokila a dechis scorul în prima repriza, dar Nikolic a egalat pâna la pauza. Latovlevici a marcat golul victoriei steliste în repriza a doua si mentine echipa din Ghencea în fruntea clasamentului.

Atât Petrolul, cât si Steaua, au jucat în meciul de la  Ploiesti de parca ar fi fost finala campionatului. Meciul a avut un ritm nebun în majoritatea timpului, s-a jucat în mare parte pe contre, mingea circulând cu repeziciune dintr-o jumatate în cealalta de teren.

Dupa câteva faze mai periculoase de atac ale Stelei, prima ocazie mai importanta a venit la poarta lui Tatarusanu, când Younes Hamza a sutat putin alaturi. Bokila a ratat si el deschiderea scorului în minutul 17, dupa o faza personala pe contraatac, pentru ca doar câteva minute mai târziu, Rusescu sa rateze incredibil fata în fata cu Bornescu.

Tabela a fost modificata pentru prima data în minutul 38 de ploiesteni. Cristescu a pasat excelent cu capul în fata portii pentru Bokila, iar acesta a reluat simplu cu dreptul de la marginea careului mic pe lânga Tatarusanu.

Doar sapte minute a rezistat avantajul Petrolului în fata unei echipe dezlantuite. Steaua a egalat în minutul 45 dupa o faza spectaculoasa, în care Chipciu a sutat direct în Bornescu la centrul careului, mingea a sarit cu noroc la Nikolic si muntenegreanul a înscris fara probleme.

Daca în prima repriza Steaua a parut în multe momente haotica, dupa pauza trupa lui Reghecampf a fost mai organizata, mai stapâna pe sine. Petrolul a dat impresia ca înca îsi analizeaza tactica de joc discutata la vestiare, jucatorii lui Rednic fiind putin deconectati, fapt de care au profitat stelistii.

n minutul 65 ros-albastrii au preluat conducerea pe tabela prin reusita lui Latovlevici, care a marcat cu capul de la 11 metri peste Bornescu dupa ce a fost servit excelent de Bourceanu de pe stânga. Chipciu si Nikolic a mai avut doua sanse de gol pâna la final, dar campionul ratarilor a fost Younes Hamza.

Acesta putea restabili egalitatea în minutul 81, la o faza în care Bokila a scapat singur pe stânga si a pasat ideal în centrul careului. Lui Hamza i-a sarit însa mingea în momentul sutului si a trimis mult peste poarta din pozitie clara de gol.



Steaua a intors tabela in favoarea ei la Ploiesti