Liga 1

Rotariu aduce victoria lui Dinamo la Ploiesti cu un gol marca Zlatan Ibrahimovic

Dinamo a castigat, luni seara, in deplasare cu Petrolul Ploiesti, scor 2-1, in urma unui gol de generic marcat de mijlocasul Dorin Rotariu cu un sut din afara careului.

Petrolul a inceput mai bine meciul si, impinsa de la spate de fanii care aproape au umplut arena Ilie Oana, ploiestenii au deschis scorul prin Sofien Moussa in minutul 21.

Dacian Varga a centrat dupa o incursiune partea stanga a terenului si Moussa a trimis imparabil cu capul. Portarul Cerniauskas a fost complet depasit de minge.

Gazdele au trecut pe langa 2-0 in debutul partii secunde la sutul lui Bucsa, un sut puternic care insa a intalnit stalpul din dreapta al portii dinamoviste.

Dinamo a revenit in meci printr-un gol controversat la o faza contestata de ploiesteni pentru un fault in atac la portarul Pecanha. Atacantul dinamovist Gnohere I-a scos mingea din brate portarului ploiestean si a trimis spre poarta, iar Bucsa si-a introdus balonul in poarta in tentativa de a-l degaja.

Cu sase minute inaintea finalului de partida Rotariu a adus victoria lui Dinamo cu probabil cel mai frumos gol al carierei sale. O minge preluata pe piept la aproape 18 metri si un sut cu stangul la coltul lung.

“A fost o victorie obtinuta cu munca, sacrificiu, pe un teren pe care nu se poate pasa, nu se poate construi. Petrolul nu merita ultimul loc”, a declarat eroul lui Dinamo dupa meciul de la Ploiesti.

Acesta a recunoscut ca golul marcat a fost unul norocos: "Asa a fost sa fie si recunosc ca am avut noroc. Astfel de faze apar mai rar".

Dinamo revine pe locul patru dupa acest succes si are in continuare trei puncte in fata rivalei Steaua.

Petrolul Ploiesti: Pecanha - Peteleu, Tudose, Genev, Faugh-Porret - Ropotan, Bucsa - Nepomuceno (Marinescu '84), Zoubir, Varga - Moussa (Tamuz '82). Antrenor: Mihai Stoichita.

Dinamo Bucuresti: Cerniauskas - Corbu (Puljici '73), A. Marc, Mevlja, Fai - Anton, Vojnovici (Nedelcearu '46) - Gavrila (C. Matei '61), Rotariu, Palici - Gnohere. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonase galbene: Varga '23, Moussa '24, Bucsa '33, Genev '90 / Gnohere '7, A. Marc '23, Cerniauskas '90+2, Rotariu '90+3.

Arbitri: Adrian Comanescu (central) - Valentin Avram, Bogdan Gheorghe (asistenti) - Florin Mihai Marcu (rezerva).



Rotariu aduce victoria lui Dinamo la Ploiesti cu un gol marca Zlatan Ibrahimovic