Liga 1

Romania, clasare dezastruoasa in topul coeficientilor UEFA

Dupa 11 ani Romania nu are in acest sezon nici macar o echipa in grupele unei competitii europene, Aproape sezon de sezon am avut doua, trei sau chiar cinci reprezentante in cupele europene.

In aceasta vara fotbalul romanesc a cunoscut un regres in ceea ce priveste performanta la nivel european, astfel ca cele patru participante nu au reusit sa adune o medie mai mare de 2.250 puncte.

Romania se plaseaza pe un modest locul 23 si se numara printre cele trei natiuni din top 28 fara nicio echipa ramasa in competitie. Celelalte doua sunt Slovacia si Liechtenstein.

Astra Giurgiu a adunat cele mai multe puncte, patru la numar, dupa trei victorii, doua remize si o infrangere, cea de joi seara cu Alkmaar care practic a scos-o din competitie.

In fiecare an motorul echipelor romanesti in cupele europene, Steaua a avut in acest sezon un parcurs dezastruos, sa nu ne ferim de cuvinte. Doua victorii, o remiza si nu mai putin de trei infrangeri. Toate acestea au dus la un total de doar 2.5 puncte.

FC Botosani a strans un punct si jumatate dupa ce a trecut un tur preliminar in Liga Europa, adunand o victorie, un egal si doua infrangei, in timp ce ASA Tg.Mures, vicecampioana Romaniei, contribuie cu un singur punct dupa victoria de palmares inregistrata in returul cu Saint-Etienne.

Astfel, Romania inregistreaza cel mai slab coeficient de tara din ultimii cinci ani, varful fiind atins doua sezoane la rand, in 2012/2013 si 2014/2015, cand am avut o medie de 6.8 puncte.



Romania, clasare dezastruoasa in topul coeficientilor UEFA