Liga 1

Razboi pe fata intre LPF si Comisiile Federale

Cazul Gabi Muresan a aprins scanteia conflictului intre Liga Profesionista de Fotbal si comisiile federale insarcinate sa judece cazurile litigioase din prima liga.

Intr-un comunicat dat publicitatii marti, LPF isi arata totala surprindere fata de ultimele decizii luate de Comisiile Federale, calul de bataie fiind ridicarea suspendarii dictate initial impotriva mijlocasului Gabi Muresan de la ASA Tg.Mures.

"Liga Profesionista de Fotbal isi exprima totala surprindere fata de ultimele decizii luate de membri Comisiilor Federale in cazurile aparute ca urmare a violentelor de pe terenul de fotbal. Ramanand consecventi cu ideea de a lupta impotriva violentei in sport, LPF considera ca orice ingaduinta cu astfel de acte trebuie amendata. Cand fotbalul nu se intelege ca o manifestare sportiva, se ajunge in situatia de a sanctiona pentru un gest de extrema violenta un jucator cu 16 etape de suspendare, asa cum a decis Comisia de Disciplina, pentru ca in final alti trei judecatori dintr-o alta comisie, cea de recurs, sa stearga cu totul sanctiunea initiala. Fotbalul trebuie inteles in toate datele lui, iar LPF se declara impotriva unor decizii care, dincolo de adevarul din teren, incep sa bulverseze ierarhii si perceptia publicului larg cu privire la dreapta lor judecare. Nu se poate ca o data sa fii grav vinovat, iar pentru aceeasi fapta, alta data sa fii complet absolvit de vreo vina. Un astfel de derapaj este inadmisibil. Si pentru ca avem cunostinta despre astfel de practici, am renuntat la aceste comisii. Pentru ca nu am crezut ca vom reusi sa gasim 15 oameni bine pregatiti si, mai ales, integri in judecarea unor astfel de cazuri", se arata in comunicatul publicat pe site-ul oficial al LPF.

"Un fotbalist de echipa nationala a fost grav mutilat, iar trei judecatori din 10 (totalul membrilor Comisiilor de Disciplina si de Recurs) au decis ca nu s-a intamplat, practic, nimic. Alti sapte au aplicat cea mai dura sanctiune din jurisprudenta comisiilor cu atributii jurisdictionale pentru Liga I. Stim, poate ca adevarul absolut e undeva la mijloc, dar dincolo de toate, ne intrebam: ce trebuie sa se intample, oare, pentru ca trei membri dintr-o comisie sa poata aplica o sanctiune?", se mai arata in documentul citat.

[news-110718]



Razboi pe fata intre LPF si Comisiile Federale