Liga 1

Raspunsul LPF in scandalul primei etape

Liga Profesionista de Fotbal a raspuns printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial contestatiilor aparute in prima etapa asupra dreptului de joc al fotbalistilor Denis Alibec (Astra Giurgiu) si Pecanha (Petrolul Ploiesti).

Cupa Ligii-Adeplast este o competitite oficiala prevazuta de regulament si aprobata de Federatia Romana de Fotbal, iar jocurile din aceasta competitie intra in calculul suspendarii unui jucator sanctionat cu eliminare, la fel ca si cele din Cupa Romaniei, Supercupa Romaniei si Campionatul National Liga I.
Prevederea disciplinara instituie aceasta regula generala, insa pentru a evita orice alte discutii pe viitor, am solicitat si o decizie de clarificare din partea Federatiei Romane de Fotbal.

Iata mai jos solicitarea catre Federatia Romana transmisa de Liga Profesionista de Fotbal in dimineata zilei de luni, 28 iulie 2014, pentru a clarifica situatia creata.

"Stimate domnule Secretar general,

Va scriem cu privire la situatia nereglementata de ROAF si RD, survenita odata cu inceperea competitiilor oficiale organizate de LPF si va aducem la cunostinta urmatoarele:

Starea de fapt

Chestiunea supusa analizei si deciziei dvs. se refera la executarea in Cupa Ligii a etapelor de suspendare pentru cartonasele rosii aplicate jucatorilor in meciurile din Campionat, Cupa Romaniei si Super Cupa Romaniei.

Intrebarea adresata de cluburi a fost daca in calculul executarii sanctiunii de suspendare ca urmare a unei eliminari in Campionat, Cupa Romaniei sau Super Cupa Romaniei, intra si jocurile din Cupa Ligii.

Reglementarea pentru situatii similare (lipsa reglementarii)

La acest moment exista cateva prevederi regulamentare relevante pentru cazul relatat.

 Art. 28.1 din ROAF:

”FRF organizeaza urmatoarele competitii:

...

c) Cupa Romaniei, dupa terminarea fazei judetene pana la finala inclusiv;

d) Super Cupa Romaniei, intre echipa clasata pe locul I al Campionatului National ”Liga I” si castigatoarea Cupei Romaniei;

...”

 Art. 28.4. din ROAF:

”LPF organizeaza:

a) Campionatul National ”Liga I”;

b) Cupa Ligii.”

 Art. 6.4. din RD:

”Joc oficial: joc programat in campionat, Cupa Romaniei sau alta competitie desfasurata sub egida FRF, LPF sau AJF; rezultatul jocului conteaza sub aspectul castigarii de puncte in clasament sau a calificarii in fazele urmatoare.„

 Din aceste doua prevederi regulamentare reiese cu certitudine ca cele 4 competitii indicate, dintre care face parte si Cupa Ligii, sunt competitii oficiale.

 Art. 2 din RD:

”Acest regulament se aplica in cazul oricarui joc sau competitii organizate sau autorizate de FRF/LPF/AJF/AMFB.”

[news-108477]



Raspunsul LPF in scandalul primei etape