Liga 1

Dinamo invinge dramatic CFR Cluj

Multe ocazii si goluri, rasturnari de situatii, penalty-uri si accidentari au dat savoare derby-ului etapei din Gruia, in care s-au intalnit primele doua clasate ale Ligii 1. Danciulescu a deschis scorul in minutul 21 pentru Dinamo, Cadu a egalat din penalty si apoi Ronny a dus pe CFR in avantaj, pentru ca dubla lui Marius Niculae sa aduca victoria dinamovistilor.

Cu tribunele aproape pline de suporteri dornici sa-si poarte favoritii spre victorie in lupta cu liderul clasamentului, CFR Cluj a inceput in forta meciul, dorind sa aiba avantaj inca din start in goana dupa fotoliul de lider.

Insa ardelenii, desi au avut destule sanse de a inscrie, au trimis de fiecare data direct in bratele lui Balgradean, de parca ar fi fost intelesi cu portarul dinamovist. Renan, Cadu, Weldon sau Ronny au irosit pe rand ocazii pentru CFR, timp in care Dinamo n-a miscat deloc in front. O singura data au ajuns dinamovistii in careul advers, dar si atunci Marius Niculae a luftat spre deliciul suporterilor ardeleni.

Dupa 20 de minute in care Dinamo n-a tras deloc la poarta, o faza care nu anunta mai nimic a adus deschiderea scorului. A fost nevoie de un moment de magie al lui Catalin Munteanu, a carui pasa de exceptie l-a gasit excelent pe Danciulescu la limita offside-ului, iar sutul acestuia fara preluare l-a facut pe Beto sa scoata mingea dintre ate cu capul plecat.

Ca o fiara ranita, CFR a trecut cu usurinta si peste primirea golului, dar si peste pierderile lui Weldon si Lionn, ambii inlocuiti din cauza unor accidentari pana in minutul 27. In minutul 38 insa, Scarlatache i-a intins la maximum tricoul lui Ronny in careu si Alexandru Tudor a aratat cu un gest specific punctul cu var. Capitanul Cadu si-a facut treaba la penalty, a tras violent pe jos aproape pe centrul portii si a restabilit egalitatea pe tabela.

Dinamovistii nici n-au apucat sa se aseze in teren dupa startul reprizei secunde, ca au fost surprinsi de un contraatac letal al ardelenilor. Balgradean a reusit sa respinga in extremis un sut al lui Sougou, dar n-a mai avut ce sa faca si la sutul lui Ronny. CFR a trecut astfel in avantaj pe tabela la doar 15 secunde de la inceputul reprizei a doua.

Putea sa fie chiar 3-1 in minutul 65, dupa ce Kapetanos a deviat cu capul o centrare de pe dreapta de la Panin. Mingea s-a lovit insa de bara din stanga, a cazut pe linia portii si apoi a trecut agonizant paralel cu poarta pana sa fie respinsa. Clujenii au sarit in aer crezand ca-i gol, insa asistentul Cristian Nica si Alexandru Tudor n-au indicat centrul terenului, astfel ca tabela a ramas nemodificata.

Dinamo putea primi un ajutor nesperat cu un sfert de ora inainte de final, dupa ce portarul Beto s-a accidentat in momentul unei degajari. Asta in  situatia in care CFR epuizase schimbarile. Echipa medicala a clujenilor a depus insa eforturi pentru a-l mentine pe Beto intre buturi, iar portarul a continuat meciul strangand din dinti.

Pe fondul unei dominari autoritare a clujenilor, Dinamo a mai gasit puterea sa apara cu mai multi jucatori in careul advers in minutul 81. Atunci Liviu Ganea a fost tinut din spate de Nuno Diogo, gest care nu a scapat de privirile vigilente ale lui Alexandru Tudor. Acesta a acordat imediat penalty pentru Dinamo si Marius Niculae a restabilit egalitatea.

Cand mai era un singur minut de prelungiri, ambele echipe au dat impresia ca se multumesc pana la urma si cu o remiza. Clujenii au presat steril in timp ce dinamovistii au inceput sa traga tot mai evident de timp, insa nimeni nu se astepta la faza din minutul 92. Marius Niculae e preluat excelent o pasa de pe stanga in careu langa Nuno Diogo si a sutat apoi la coltul lung fara sanse pentru Beto, marcand golul victoriei care o mentine pe Dinamo in fruntea clasamentului.

Onlinesport: Irina Maxim



Dinamo invinge dramatic CFR Cluj