Rapid

Suspansul se prelungeste pentru George Copos. A plans in sala, risca inca 4 ani

George Copos a fost adus astazi la Tribunalul Bucuresti, in ultimul termen din Dosarul Loteria 1. El ar putea primi inca patru ani de inchisoare, insa verdictul a fost amanat.

UPDATE 14:24 Instanta de judecata a decis amanarea verdictului in Dosarul Loteria 1 pentru 16 iunie.

ICCJ va hotari daca legea mai favorabila se aplica global sau pe institutie. Prima dintre sesizari se refera la faptul ca judecatorul de caz decide pentru fiecare inculpat in parte daca aplica strict noul sau vechiul cod penal. Cea de-a doua vizeaza modul in care magistratul poate amesteca, in pronuntarea unei decizii, articole din vehicul si din noul cod penal.

La termenul de joi, unul dintre avocatii lui George Copos, Viorel Ros, a aratat ca tocmai aceasta confuzie cu privire la aplicarea globala sau pe institutie autonoma a dus la condamnarea clientului sau in dosarul transferurilor de jucatori.

"Domnul Copos este aici (in boxa acuzatilor - n.r.) pentru ca s-a aplicat gresit legea. Inalta Curte de Casatie si Justitie a zis ca s-a aplicat gresit legea, dar eu nu stiu daca voi putea indrepta aceasta greseala", a spus Viorel Ros in fata instantei Tribunalui Bucuresti care judeca dosarul Loteria I, informeaza Mediafax.

UPDATE 13:40 Avocatul lui Copos a solicitat instantei amanarea deciziei pana pe 2 iunie. Procurorii sustin ca este o cerere neintemeiata, iar judecatorii vor lua o decizie in aceasta dupa-amiaza.

Copos a venit astazi si a plans in boxa acuzatilor. El este printre cei mai afectati de inchisoare, negasindu-si locul la Rahova.

Judecatoria Sectorului 2 l-a condamnat in prima instanta la patru ani de inchisoare, pentru o frauda de 1 milion de euro in Dosarul Loteria 1. Copos a fost gasit vinovat pentru vanzarea ilicita a unor spatii de la Compania Ana Electronics, catre Loteria Romana.

Daca sentinta se mentine astazi si la Tribunalul Bucuresti, Copos va mai avea de adaugat ani buni de inchisoare la cei trei ani si opt luni pe care deja ii are de ispasit in Dosarul Transferurilor.

Ramaneti cu noi pentru detalii.



Suspansul se prelungeste pentru George Copos. A plans in sala, risca inca 4 ani