Liga 1

Rapid revine la matineu

Rapid este cea de-a patra echipa retrogradata din punct de vedere matematic, dupa infrangerea consemnata, sambata seara, scor 2-1, in deplasarea de la CFR Cluj. Desi a evoluat cu un om in plus din minutul 29, defensiva Rapidului a fost penalizata in partea secunda de Davide Petrucci si de golgeterul Ligii 1, Gregory Tade, care a ajuns la cota "18" in aceasta editie de campionat. Daniel Niculae a inscris golul de onoare al giulestenilor. Mihai Minca, portarul gazdelor, a fost cel mai bun om al echipei clasate pe locul 3 in Liga 1.

Inainte de startul meciului, argentinianul Camora a primit o placheta din partea suporterilor, care l-au considerat cel mai bun jucator al fostei campioane a Romaniei in sezonul 2014-2015.

Rui Miguel a fost la originea primei ocazii a giulestenilor. Lusitanul l-a gasit bine in careu pe Daniel Niculae (8) cu o centrare exacta, iar atacantul Rapidului a reluat periculos cu capul spre coltul lung. Minca s-a intins spre radacina barei si a respins cu dificultate in corner.

Trei minute mai tarziu, Daniel Niculae l-a luat la tinta pe Mihai Minca printr-un sut din alunecare. Edu Oriol l-a angajat perfect pe "Nico" in 6 metri.

La mijlocul reprizei, Ciprian Deac nu a reusit sa il surprinda nepregatit pe Buchta din lovitura libera. Portarul Rapidului a scos miraculos de sub bara transversala.

Minca a avut o interventie pe masura, in minutul 27, cand a lasat bine un picior in spate, respingand in-extremis balonul reluat de Joan Oriol din apropiere.

Alexandru Tudor a rupt echilibrul numeric de pe teren cu o decizie aspra la un duel neregulamentar consumat intre Rui Miguel si Ciprian Deac. Jucatorul lui CFR a raspuns violent la un fault comis de adversar, iar Tudor l-a trimis la vestiare pe Deac, Rui Miguel alegandu-se cu un simplu avertisment.

Prima parte s-a incheiat cu doua ocazii imense in dreptul Rapidului. Rui Miguel a fost blocat de fiecare data de Mihai Minca, autorul unor parade gratie carora scorul inregistrat pe tabela a ramas neschimbat.

Petrucci (61) a deschis scorul cu un sut parabil de la aproximativ 20 de metri. Tade a asezat bine pentru italian, care a prins coltul scurt pentru 1-0. Cehul Milos Buchta poarta o mare vina la aceasta reusita a CFR-ului, la capatul unei faze in care totul a pornit de la o minge pierduta de Daniel Pancu.

Situatia Rapidului a devenit una critica, in minutul 75, cand Gregory Tade a transformat cu mult calm lovitura de pedeapsa obtinuta de Ionut Larie in duel cu Sapina.

Scorul final a fost stabilit inainte de prelungiri de Daniel Niculae, cu o reluare din intoarcere din marginea careului mic. Mihai Minca a respins in fata, iar Niculae a fost omul potrivit la locul potrivit pentru a specula momentul.

Alexandru Tudor nu s-a lasat pana nu a acordat un nou cartonas rosu. Daniel Pancu a incasat doua avertismente din partea centralului bucurestean intr-un interval scurt de timp.

CFR Cluj: Minca - Tinc, Larie, Carp, Camora - Jakolis (Chanturia 81), Muniru, Petrucci, Deac - Dore (Al. Paun 66), Tade

Rapid: Buchta - Sapunaru, Sapina, Cmovs, J. Oriol - Gecov, Garai (R. Alves 82) - Kikas (D. Pancu 59), Rui Miguel (A. Cerlinca 76), Edu Oriol - Daniel Niculae

Arbitru: Alexandru Tudor (Bucuresti)

Cartonase galbene: Petrucci 20, Jakolis 79, Minca 80, S. Muniru 86, Tinc 88, Tade 90+2/ Sapunaru 30, Rui Miguel 30, J. Oriol 37, Cmovs 63, Pancu 90+2

Cartonase rosii: Deac 29/ D. Pancu 90+5

Stadion: Dr. C-tin Radulescu (Cluj-Napoca)



Rapid revine la matineu