Liga 1

Rapid paraseste Liga 1 cu capul plecat

Pandurii a obtinut prima victorie in istoria deplasarilor la Rapid, 3-0, la despartirea giulestenilor de prima scena a fotbalului romanesc. Polonezul Mrzljak (45+1), Cmovs (autogol) si Mihai Radut (penalti) au inscris pentru echipa pregatita de Edward Iordanescu, care incheie sezonul pe pozitia a 9-a a clasamentului. In celalalt meci al zilei, programat de la 16:45, Universitatea Cluj a dispus de Ceahlaul Piatra Neamt cu 2-0 prin golurile uruguyanului Pablo Ceppelini (41) si Vlad Morar (88).

Cehul Cmovs a avut prima incercare la poarta lui Stanca, portarul celor de la Pandurii plonjand eficient spre bara din dreapta sa si retinand lovitura de cap a stoperului giulestean.

In minutul 31, Daniel Niculae a reluat din centrul careului direct in stalpul din stanga. Mingea a ricosat spre poarta din spatele goalkeeperului celor de la Pandurii, insuficient insa pentru a consemna deschiderea scorului.

Milos Buchta putea incasa un gol intamplator, cinci minute mai tarziu, cand centrarea de pe stanga a lui Constantin Grecu a cazut pe bara transversala.

Stanca a fost din nou exact in interventie, respingand in lateral executia la firul ierbii a lui Daniel Niculae, din minutul 41.

Scorul primei reprize, 0-1, a fost stabilit de polonezul Mrzljak. Inchizatorul gorjenilor a profitat de o superficialitate in aparare a lui Sapunaru si nu l-a iertat pe Buchta in situatie de unu la unu.

La reluare, Dan Nistor (54) l-a remarcat pe Buchta printr-un sut de la aproximativ 35 de metri.

Cinci minute mai tarziu, la un corner al oaspetilor, Shalaj a centrat in forta la prima bara, iar mingea l-a izbit pe Cmovs si a intrat in poarta lui Buchta. Al doilea autogol al acestuia in tricoul lui Rapid, dupa cel din confruntarea cu Dinamo.

Scorul final a fost stabilit in prelungiri de Mihai Radut. Mijlocasul Pandurilor a transformat fara probleme o lovitura de pedeapsa obtinuta de libanezul Shamsin.

Rapid: Buchta - J. Oriol, Cmovs, Sapina, Sapunaru - Garai, Gecov (Josl 71) - E. Oriol, Rui Miguel (J. Coimbra 79), Kikas (A. Cerlinca 46) - D. Niculae

Pandurii: Stanca - Ungurusan, Sandru, Vasiljevic, Grecu (M. Radut 67) - Mrzljak, Pintilii (Elton 14) - Buleica, Nistor, Shalaj - M. Roman (Shamsin 78)

Arbitru: Iulian Calin (Stefanesti)

Cartonase galbene: Cmovs 86

Cartonase rosii: -

Stadion: Valentin Stanescu (Bucuresti)

Spectatori: 3000



Rapid paraseste Liga 1 cu capul plecat