Liga 1

Rapid invinge sub Tampa dupa un deceniu de seceta

Rapid a consemnat prima victorie in ultimii zece ani la Brasov, scor 2-1, intr-un meci capital contand pentru lupta de salvare de la retrogradare. Daniel Niculae a obtinut penaltiul decisiv, dupa ce brasovenii au irosit o astfel de situatie in debutul meciului. Sapunaru a transformat, facand ca reusita lui Novakovic, din finalul primului act, sa conteze doar pentru statistici. Meulens a mai punctat pentru echipa vizitatoare.

"Stegarii" au avut un debut incendiar de meci. Catalin Tara a reusit sa obtina o lovitura de pedeapsa, in urma faultului comis de Cmovs. Marian Constantinescu, desi l-a pacalit pe Milos Buchta, care a plonjat in coltul opus, a executat pe langa bara din dreapta.

Rapid a inscris la prima sarja ofensiva. Meulens (20), jucatorul din Curacao, a trimis imparabil pe coltul scurt de la limita careului.

In minutul 32, Marcel Gecov a finalizat modest o faza-snur a echipei pregatite de italianul Cristiano Bergodi. Cehul nu a reusit insa sa il invinga pe Iacob, dupa un sut modest.

Pana la pauza, Lucian Goian a fost la un pas de egalare. Doar cativa centimetri au lipsit ca lovitura de cap a stoperului brasovean sa agite plasa portii lui Buchta. Goalkeeperul oaspetilor a fost salvat de bara.

Nici Novakovic (45) nu a fost mai precis, la un corner executat de pe dreapta de Adrian Ciocalteu.

In prelungiri, Novakovic a stabilit scorul pauzei, 1-1, la capatul unei faze in care giulestenii pur si simplu nu au reusit sa evacueze mingea din propriul careu.

Milos Buchta a avut o interventie salvatoare, in minutul 57, cand l-a blocat pe Bencun, autorul unei patrunderi de efect, finalizata cu sut la coltul scurt.

Zece minute mai tarziu, arbitrul Adrian Comanescu sa nu ia nicio masura dupa un hent comis in careu de Cmovs. O faza litigioasa consumata in suprafata de pedeapsa, in care centralul din Ramnicu Valcea ar fi putut la fel de bine indica punctul cu var.

Salvatorul Brasovului din finalul primei reprize, Novakovic, a provocat penaltiul prin care oaspetii au reusit sa invinga dupa o pauza de zece ani. Daniel Niculae s-a prabusit de langa fundasul "stegarilor". Cristi Sapunaru a transformat cu siguranta.

FC Brasov: Iacob – G. Matei, Novakovic, Goian, Novak – Zlomislic, Juric – Ciocalteu, Tara (M. Buga 70), Bencun – Constantinescu

Rapid: Buchta - Sapunaru, Sapina, Cmovs, Josl - Gecov, Ricardo Silva (Benson 77), Garai - Meulens, D. Niculae, E. Oriol (A. Cerlinca 68, J. Coimbra 90+1)

Arbitri: Adrian Comanescu (central, Ramnicu Valcea), Valentin Avram si Mircea Orbulet (asistenti)

Cartonase galbene: Juric 49/ Cmovs 6

Cartonase rosii: -

Stadion: Silviu Ploesteanu (Brasov)



Rapid invinge sub Tampa dupa un deceniu de seceta