Liga 1

Rapid castiga cu Viitorul dupa o prima repriza exploziva

Primele puncte pentru Rapid in noua editie de campionat si sub noua conducere administrativa a lui Valerii Moraru.

Echipa din Giulesti a castigat, vineri seara, disputa de la Chiajna cu Viitorul, scor 2-1, dupa un meci spectaculos mai ales in prima sa jumatate, cand au fost marcate cele trei goluri si gazdele au ratat o lovitura de la 11 metri.

Primele 23 de minute au adus nu mai putin de trei penalty-uri, doua pentru Viitorul si unul pentru Rapid.

De altfel giulestenii aveau sa deschida scorul de la punctul cu var prin Emil Dica, jucator revenit chiar in aceasta saptamana la Rapid.

Dica a transformat lovitura din minutul 7 desi portarul Balauru ghicise coltul, dupa ce Ciolacu obtinuse intr-o prima faza lovitura de la 11 metri in urma unui duel cu Mitrea in suprafata de pedeapsa.

Nici nu trecuse bine primul sfert de ora ca Rapid avea deja 2-0 pe tabela. Ciolacu a primit o pasa cu calcaiul de la Negru si a finalizat cu un sut superb la vinclu aruncand in aer peluza suporterilor rapidisti.

Dupa alte doua minute centralul Rusandu a aratat din nou punctul cu var de la 11 metri, dar la cealalata poarta, dupa o interventie a lui Bornescu asupra lui Tanase.

Daminuta a executat slab si i-a permis lui Bornesc sa intervina, dar cei de la Viitorul aveau sa mai primeasca o lovitura de la 11 metri in minutul 21. 

Nastasie a stiut sa cada si l-a imprsionat la partea artistica pe centralul intalnirii, iar acesta nu a ezistat sa fluiere din nou penalty.

Mitrea si-a asumat responsabilitatea executarii si a transformat majorand diferenta.

Bogdan Stelea a efectuat o dubla schimbare la pauza pentru a forta atacul cu un varf veritabil in persoana lui Cioabla, iar Viitorul s-a aruncat in atac in cautarea egalarii.

Sub privirile lui Gica Hagi, tinerii jucatori de la Viitorul s-au zbatut mult, au incercat sa desfaca jocul prin tehnica lor superioara, insa Rapid s-a aglomerat bine si a inchis orice culoar spre poarta lui Bornescu.

“Nu ma intereseaza sa facem spectacol, ci ma intereseaza sa castigam”, spunea antrenorul rapidist Ionel Ganea si formatia giulesteana a pus intocmai in practic filozofia de joc a fostului international.

Mitrita, omul de creatie al celor de la Viitorul, a reusit sa ia doua galbene in sase minute si a fost eliminat in prelungirile partidei, iar Rapid a obtinut prima victorie a sezonului in Liga 1.



Rapid castiga cu Viitorul dupa o prima repriza exploziva