Liga 1

Prima infrangere in deplasare pentru liderul Astra Giurgiu

Mures a invins-o sambata seara pe Astra Giurgiu, cu 3-1 (2-0), la capatul unui meci din care nu a lipsit tensiunea si obtine practic punctaj maxim in acest sezon din confruntarile cu liderul campionatului.

Muresenii au deschis scorul in minutul 37 dintr-un penalty obtinut de Jazvic si contestat de jucatorii Astrei.

Pablo Brandan si-a asumat executia si l-a invins pe portarul Gavrilas, in mod normal rezerva lui Silviu Lung jr., cu un sut in forta pe centrul portii sub transversala.

Gabi Muresan, capitanul gazdelor, a majorat avantajul celor de la ASA Tg.Mures cu un sut direct din lovitura libera, mingea fiind scapata pe sub el de catre portarul Gavrilas.

Astra s-a aruncat in atac in tentativa de a salva macar un punct, insa cu sapte minute inaintea finalului atacantul Denis Alibec a primit cartonasul rosu pentru proteste repetate si un gest nesportiv la adresa centralului Barsan.

Chiar si in inferioritate numerica Astra a reusit sa marcheze prin Daniel Florea, jucator care a impins mingea in poarta intr-un duel pentru balon in marginea careului mic advers. Daca mingea n-ar fi intrat in poarta s-ar fi acordat in mod sigur lovitura de la 11 metri.

Giurgiuvenii au sperat intr-o minune pe final, dar s-au descoperit in aparare si cei de la ASA Tg.Mures au profitat inchizand definitiv partida printr-un gol marcat de Pedro Luis pe contraatac la ultima faza a meciului.

Pentru Astra Giurgiu aceasta este prima infrangere din acest sezon in deplasare si a doua pe care echipa lui Sumudica o sufera in fata muresenilor dupa acel 1-5 neverosimil de pe teren propriu din turul campionatului.

ASA isi consolideaza pozitia intre primele sase cu aceasta victorie, ramanand chiar pe pozitia a sasea, cu 22 puncte. Astra ramane la cota 30 si nu are primul loc periclitat, principalele urmaritoare Viitorul, Steaua si Pandurii aflandu-se la patru puncte in spate. Ultimele doua se intalnesc chiar in meci direct duminica seara.

Caseta tehnica

ASA Targu Mures: Stancioiu - Velayos, Gonzalez, Balaur, Balic - Muresan, Brandan (Voiculet '90+3), N'Doye - Romario, Axente (Luis Pedro '85), Jazvic (Hanca '72). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Astra Giurgiu: Gavrilas - Queiros, Geraldo, Gaman, Morais - Lovin (Florea '66), Boldrin - Enache (Tembo '74), Teixeira, Stan (Budescu '46) - Alibec. Antrenor: Marius Sumudica.

Cartonase galbene: Gonzalez '25, Muresan '50, Jazvic '57, Balaur '75 / Alibec '83, '84, Geraldo '86

Cartonas rosu: Alibec '84

Arbitri: Marcel Birsan - Aurel Onita, Vladimir Urzica - Adrian Illyes



Prima infrangere in deplasare pentru liderul Astra Giurgiu