Liga 1

Prima infrangere a lui Dinamo intr-un meci cu trei eliminati

Dinamo a suferit, luni seara, cea dintai infrangere a sezonului in Liga 1 dupa 0-2 acasa cu CFR Cluj. Dinamo a avut nu mai putin de trei jucatori eliminati, chiar patru daca il punem la socoteala si pe Mircea Rednic, trimis in tribuna la inceputul reprizei a doua.

Cristian Lopes a deschis scorul pentru CFR Cluj in minutul 41 dintr-o lovitura de la 11 metri, atacantul spaniol ajungand la cota cinci reusite in acest meci.

In partea secunda, in dubla superioritate numerica in acel moment, Claudiu Voiculet a inchis tabela cu un sut spectaculos de la distanta.

CFR Cluj a ratat prima ocazie a meciului, in minutul 9, cand a Beleck a fost lansat in adancime si doar o mana pusa de Cerniauskas a salvat-o pe Dinamo.

Dinamo a replicat in minutul 21, la prima faza consistenta de atac, cand Filip a centrat de pe stanga si Gnohere a reluat cu capul din sase metri putin pe langa poarta.

Feussi l-a faultat pe Paun in minutul 39, faza la care fundasul lui Dinamo a fost eliminat, iar Cristian Lopes a deschis scorul din 11 metri.

In finalul primei reprize Dinamo a ratat egalarea la patrunderea lui Gnohere, acesta fiind blocat de Traian Marc, fostul portar al “cainilor” in sezonul trecut.

La nici zece minute de la reluarea jocului, minutul 54, Dinamo a mai suferit o eliminare, Steliano Filip primind al doilea galben.

Minutul 78 a adus golul doi pentru CFR Cluj la sutul lui Voiculet, jucator intrat in partea secunda (min.66) in locul lui Cristian Lopes. O mutare inspirata din partea lui Francisc Dican.

Cu doua minute inaintea finalului, Cosmin Matei a fost eliminat si Dinamo a ramas in 8 jucatori pe teren. Decarul dinamovist l-ar fi scuipat pe un adversar si din aceasta a fost trimis mai devreme la vestiare.

Dinamo a jucat in acest meci pentru prima data cu Essombe si Gnohere, cei doi atacanti adusi in vara de Mircea Rednic, experimentul “Puriului” ramanand fara rezultat.

Mai mult decat atat, dupa un inceput bun de sezon, Dinamo a deraiat si a facut-o intr-un mod ingrijorator pentru viitor.

Dinamo: Cerniauskas - Feussi, A. Marc, Mevlja, S. Filip - Palici (Rotariu '61), Vojnovici (Puljici '44), Anton, Matei - Gnohere (Gavrila '57), Essombe. Antrenor: Mircea Rednic

CFR Cluj: T. Marc - Coelho, Larie, L. Goian (Tinc '48), T. Lopes - Petrucci, Gomelt - Jakolis (Nouvier '78), C. Lopez (Voiculet '66), Al. Paun - Beleck. Antrenor: Francisc Dican

Cartonase galbene: Feussi '1, '39, Filip '40, '54 / L. Goian '8

Cartonase rosii: Feussi '39, Filip '54, C. Matei '88

Arbitri: Radu Petrescu - Adrian Ghinguleac, Mircea Orbulet - Denis Haidiner.



Prima infrangere a lui Dinamo intr-un meci cu trei eliminati