Poli Timisoara

Marian Iancu a primit 12 ani de inchisoare cu executare in Dosarul RAFO

Marian Iancu a fost condamnat marti la o pedeapsa uriasa, 12 ani de inchisoare cu executre, definitiv, in dosarul RAFO. El a primit cu doi ani mai mult dupa ce a contestat pedeapsa din 2011.

Procesul a durat opt ani. Iancu, patron al echipe de fotbal FC Politehnica Timisoara, a fost gasit vinovat de evaziune fiscala si spalare de bani. El primise in anul 2011, pentru acelasi dosar, 10 ani de inchisoare. Contestrea acelei decizii i-a adus in 2014 cu doi ani mai mult, la Curtea de Apel Bucuresti.

Iancu, zis in lumea bucuresteana si "Elefantul", a finantat echipa Poli Timisoara inclusiv in Liga 1, pentru care s-a luptat si a obtinut palmaresul si culorile echipei asa cum erau ele de la inceput, din anul 1921.

El cumparase clubul Poli Timisoara in anul 2005 si a investit 21 de milioane de euro in transferurile de jucatori, reusind sa vanda de-a lungul timpului jucatori in valoare de 13 milioane.

Acuzatiile in acest dosar au fost formulate in baza concluziilor din procesul-verbal intocmit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Ministerul Finantelor Publice. Potrivit acestui act, Kadri Mazhar Basaran, Margarit Constantin si Octavian Iancu (administratori la firmei VGB Impex SRL, in 2000-2004), impreuna cu Alexandru Marian Iancu (coordonator la nivelul acestei societati) au prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit de 806,2 miliarde lei si prin TVA nelegal dedus de 550, 3 miliarde, rezultind un prejudiciu total de 1.356,5 miliarde de lei.



Marian Iancu a primit 12 ani de inchisoare cu executare in Dosarul RAFO