Liga 1

Petrolul scoate un punct la Chiajna in inferioritate numerica

Concordia Chiajna si Petrolul Ploiesti au terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), intr-un meci care a oferit de toate: un autogol, un penalty ratat, o eliminare si un gol de generic. Chiar daca a obtinut un punct in inferioritate numerica, Petrolul ramane fara victorie in acest sezon de Liga 1 si pastreaza lanterna rosie in clasament.

Prima ocazie a meciului de la Chiajna a aparut dupa 11 minute, cand Constantinescu a urmarit un balon in partea stanga si l-a depasit in viteza pe fundasul advers Peteleu. Sutul cu piciorul stang nu a fost foarte precis si mingea a trecut pe langa poarta.

Acelasi Constantinescu a iesit la rampa in minutul 27 cu o incercare de foarfeca pe spate din interiorul careului. Mingea a cazut pe plasa portii lui Pecanha.

Petrolul a replicat prin Zoubir, al carui sut din minutul 32 a fost boxat de Iacob, aceasta faza avand sa prefateze deschiderea scorului.

Aceasta s-a petrecut la un contraatac purtat de Farina in minutul 36, centrarea acestuia fiind transformata in gol de Moussa. E drept, cu largul concurs al portarului Iacob si fundasului Tincu, cei doi echipieri de la Chiajna care si-au dat practic cu stangul in dreptul.

Cu cinci minute inaintea finalului echilibrul numeric a fost rupt de eliminarea francezului Fough-Porret. Acesta a primit al doilea galben pentru un hent in careu, Petrolul fiind penalizata si cu o lovitura de la 11 metri.

Purece a executat penalty-ul, dar Pecanha s-a opus si echipa oaspete ramane in avantaj.

Nu pentru mult timp insa, la pauza cele doua echipe intrand la egalitate dupa ce Benga si-a inscris un autogol antologic. Acesta a reluat fulgerator in propria poarta o centrare venita de pe stanga, facandu-i invidiosi chiar si pe cei mai feroce atacanti.

Partea secunda a inceput cum nu se poate mai bine pentru Chiajna, echipa gazda trecand la conducere dupa un gol superb marcat de Serediuc. Acesta a patruns in viteza si a trimis la vinclu un sut cu piciorul stang.

Cu un jucator mai putin si fara victorie in ultimele sase etape in Liga 1, Petrolul a gasit puterea de a restabili egalitatea. Zoubir si Marinescu au facut sah mat apararea gazdelor si capitanului ploiestenilor l-a invins pe Iacob cu un sut din marginea careului.

Concordia Chiajna: Iacob - Barboianu, Tincu, Sirghi, Bucurica - Giurgiu - Serediuc, Cristescu (Raducanu '80), Purece (Ciobanu '85), Constantinescu (Pana '73) - Pena. Antrenor: Marius Baciu.

Petrolul Ploiesti: Pecanha - Peteleu (Rippert '46), Benga, Faug Porret, Beta - Ropotan, Marinescu - Farina (Nepomuceno '55), Zoubir, Varga (Bucsa '44) - Moussa. Antrenor: Tibor Selymes.

Cartonase galbene: Sirghi '48, Barboianu '75 / Ropotan '34, Peteleu '39, Faug Porret '29, '40, Marinescu '55, Nepomuceno '90+2

Cartonas rosu: Faug Porret '40

Arbitri: Marcel Birsan - Miclos Nagy, Alexandru Cerei - Denis Haidiner

sursa foto: facebook.com/pages/CS-Concordia-Chiajna


Petrolul scoate un punct la Chiajna in inferioritate numerica