Liga 1

Petrolul relanseaza lupta la titlu in Liga 1

ASA Tirgu Mures s-a apropiat la 4 puncte de Steaua in clasamentul Ligii 1, dupa infrangerea inregistrata de ros-albastri cu Petrolul, scor 1-0, in ultimul meci al etapei a 25-a. Singurul gol al partidei a fost livrat de Nepomuceno, inainte ca arbitrul de rezerva sa arate cele 3 minute de prelungire. Formatia campioana a avut o evolutie cenusie sub ochii patronului Gigi Becali, revenit in loja direct de pe Muntele Athos, acolo unde s-a rugat in zadar. Petrolul nu mai castigase pe terenul Stelei de 16 ani, obtinand victoria desi nu i-a avut in teren Teixeira, Astafei sau Geraldo Alves (suspendati).

Startul partidei a fost precedat de momentul sosirii patronului Stelei, Gigi Becali, la stadionul Arena Nationala. Putinii spectatori prezenti in tribune l-au aplaudat la scena pe Gigi Becali, in semn de bun venit dupa cele cateva luni petrecute la "racoare".

Satli (3) si Alcenat (14) au semnat primele ocazii ale oaspetilor. Arlauskis a reusit sa retina de fiecare data.

Steaua, desi a avut o posesie superioara, a incheiat prima repriza fara sut trimis pe spatiul portii aparate de brazilianul Peterson Pecanha.

In minutul 59, Nicusor Stanciu a fost destul de aproape sa il surprinda pe goalkeeperul Petrolului cu o executie printre picioarele lui Filip, de la aproximativ 20 de metri.

Tot Stanciu, zece minute mai tarziu, nu a prins poarta dupa un sut expediat de la semidistanta.

Dialogul de la distanta dintre Stanciu si Pecanha a continuat, in minutul 79, cu ultimul avand din nou castig de cauza in fata mijlocasului stelist.

Gabi Iancu si Nicusor Stanciu au tras ultimele cartuse ale Stelei, pentru ca mai apoi sa vina lovitura de teatru.

"Lupii" au plecat in haita pe contraatac, iar Nepomuceno l-a invins in situatie de unu la unu pe Arlauskis, aducand golul de 3 puncte al Petrolului.

Steaua: Arlauskis - Papp, Tamas, Varela (cpt), Tosca - Bourceanu (Neagu 64), Filip - Popa, Iancu (Guilherme 86), Stanciu - Tucudean

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Ipsa, Filip, Peteleu - Vasilache (Nepomuceno 61), de Lucas, Satli, Marinescu (Kronaveter 83) - Pastorini, Tamuz (Tchite 73)

Arbitru: Radu Petrescu (Bucuresti)

Cartonase galbene: Satli 50, Pecanha 87

Cartonase rosii: -

Stadion: Arena Nationala (Bucuresti)

Spectatori: 5020



Petrolul relanseaza lupta la titlu in Liga 1