Liga 1

Petrolul ramane invincibila in deplasare, Ceahlaul tot mai aproape de Liga a 2-a

Ceahlaul a remizat pe teren propriu, 1-1 cu Petrolul, in epilogul rundei a 28-a a Ligii 1. A fost primul meci al sarbului Vanja Radinovic, care a debutat pe banca nemtenilor. Daniel Stana, in debutul partii secunde, a inscris golul prin care Ceahlaul  putea spera din nou la salvare, pe fondul unei eventuale prime infrangeri in deplasare a "lupilor". In prelungiri, insa, Markovic a reluat in proprie poarta si Ceahlaul-Petrolul s-a incheiat nedecis. Gazdele au avut un gol anulat in prima parte din motive cunoscute numai de centralul bucurestean George Radulescu.

Tchite a irosit prima ocazie a oaspetilor, in minutul 14, dupa o pasa excelenta primita de la spaniolul De Lucas. Finalizarea atacantului "lupilor", din unghi, a fost insa una dezamagitoare.

La urmatorul atac, Stefanescu nu a nimerit tinta de la aproximativ 18 metri, pentru ca Jovic, portarul nemtenilor, sa retina cu emotii un sut venit din partea lui Alcenat. 

In minutul 37, George Radulescu le-a anulat un gol gazdelor. Sialmas a trimis cu capul in plasa, la capatul unei serii de patru cornere consecutive, insa centralul a considerat neregulamentar duelul dintre jucatorul Ceahlaului si Andrei Peteleu.

Inainte de pauza, Cobrea a mentinut echilibrul pe tabela printr-o interventie ca la handbal. Portarul Petrolului a scos formidabil sutul din intoarcere, de pe 6 metri, al grecului.

Jocul s-a reluat cu superba reusita a lui Daniel Stana, dintr-o lovitura libera de la aproximativ 20 de metri. Cobrea nu a mai avut cum sa intervina in fata mijlocasului gazdelor.

Marinescu a oferit imediat replica "lupilor", dupa un sut de la limita careului.

Pe contraatac, Sialmas (63) si-a mai trecut in cont o ratare. Angajat in zona punctului cu var de Stefanescu, elenul a reluat peste transversala.

Petrolul si-a pastrat intacta invincibilitatea in meciurile din deplasare, dupa ce Markovic a reluat in proprie poarta o minge sutata puternic de N'Koyi.

Ceahlaul: Jovic - Markovic, Ichim, Buden, Rafael - Stana (Aldea 55), Stefanescu (Ad. Gheorghiu 80), Achim - Sialmas (Wellyson 90+1), Balint, Chitosca

Petrolul: Cobrea - Alcenat, Filip, Ipsa, Peteleu - Marinescu (Nepomuceno 67), Satli, De Lucas, Pastorini (N'Koyi 81) - Tamuz (V. Astafei 67), Tchite

Arbitru: George Radulescu (Bucuresti)

Cartonase galbene: Buden 70, Achim 90+1/ Astafei 73

Cartonase rosii: -

Stadion: Ceahlaul (Piatra Neamt)

Spectatori: 1000



Petrolul ramane invincibila in deplasare, Ceahlaul tot mai aproape de Liga a 2-a