Liga 1

Petrolul ramane in lupta pentru supravietuire dupa victoria cu CSU Craiova

Petrolul Ploiesti a obtinut, vineri seara, o victorie extrem de importanta in lupta pentru evitarea retrogradarii, scor 1-0, pe teren propriu cu CSU Craiova, o echipa din partea superioara a clasamentului grupei playout din Liga 1.

Unicul gol al meciului de pe arena Ilie Oana a fost marcat de Victoras Astafei in minutul 51 cu un sut din interiorul careului.

In prima repriza Petrolul a ratat o lovitura de la 11 metri in minutul 44 prin italianul Paolucci.

La faza penalty-ului echipa din Banie a ramas in inferioritate numerica, Kay fiind eliminat dupa ce a primit al doilea cartonas galben.

Petrolul mai trimisese mingea in poarta si in minutul 16 prin Miselaricu, insa reusita acestuia a fost invalidata corect pe motiv de offside.

Portarul craiovean Straton a facut adevarate minuni in poarta Stiintei pe intreg parcursul primei reprize, doar interventiile acestuia pastrand scorul nemodificat.

Mai intai a respins sutul lui Gavrila in minutul 14, dupa care un minut mai tarziu a scos suturile lui Zoubir si din nou acelasi Gavrila aparut la finalizare.

Gavrila, si in acest meci unul dintre cei mai activi jucatori de la Petrolul, l-a testat pe portarul advers din lovitura libera cu opt minute inaintea pauzei.

Craiova a fost mai periculoasa in partea secunda in pofita situatiei de inferioritate numerica, ratand cele mai mari ocazii prin Vatajelu (min.62) si Zlatinksy (min.66). Nici unul dintre acestia nu a prins poarta din pozitii favorabile in careul advers.

Pana la final Petrolul a ratat desprinderea prin Marcos (min.89) si Gavrila (min.92).

sursa foto: facebook.com/official.fcpetrolul



Petrolul ramane in lupta pentru supravietuire dupa victoria cu CSU Craiova