Petrolul Ploiesti

Patronul de la Petrolul Ploiesti, ridicat de acasa cu mascatii

Dan Capra, patronul echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, a fost ridicat marti dimineata de acasa cu mascatii, in cadrul unor anchete pentru presupuse fraude in cadrul finantelor echipei.

Dan Capra a fost ridicat in stilul caracteristic al DIICOT, de baietii din dube cu cagule pe fata, de acasa. A fost luat si fratele acestuia, Nicolae Capra, dar si directorul clubului, Marius Bucuroiu, anunta Observatorul de Prahova.

Organele de ancheta cauda indicii suficiente pentru a demonstra ca in cadrul echipei s-au comis infractiuni economice de evitare a platii de TVA prin intermediul facturarii unor sume de bani contra unor servicii inexistente, prestate de firme fantoma.

Este metoda  favorita folosita de majoritatea celor care au facut bani in ziua de azi in Romania. Pentru aceleasi lucruri este acuzat si Dinu Pescariu (fostul jucator de tenis), dar si Dumitru Dragomir, cu sumele de la LPF.

Perchezitiile au avut loc la 25 de adrese din Bucuresti si judetele Constanta, Prahova, Buzau, Salaj, Giurgiu si Braila, fiind vizati membrii unei grupari infractionale organizate formate din 19 persoane, a scris Mediafax.

Anchetatorii vor duce la audieri, la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Ploiesti, 30 de persoane, urmand sa decida daca in cazul acestora vor fi luate masuri preventive.

Potrivit DIICOT, administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti ar fi initiat, in anul 2012, gruparea infractionala organizata, la care au aderat si ceilalti membri. Gruparea ar fi fost constituita pentru a favoriza firmele administrate de acestia, care s-ar fi folosit de lanturi infractionale pentru a prelua si finanta SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiesti.

Foto: Dolcesport



Patronul de la Petrolul Ploiesti, ridicat de acasa cu mascatii