Petrolul Ploiesti

LPF respinge depunctarea Petrolului si scapa sa judece cazul! FC Brasov si-a retras plangerea

LPF a anuntat miercuri pe siteul oficial ca a respins contestatia celor de la FC Brasov, care cereau depunctarea Petrolului Ploiesti, dupa ce "lupii galbeni" folosisera un jucator al carui drept de a intra pe teren era discutabil. Decizia a venit surprinzator, mai ales ca LPF a scapat sa judece cazul pe fond, luand doar act de retragerea plangerii celor de la FC Brasov. LPF nu a raspuns insa in cazul Alibec, simlar cu cel de la Petrolul, si va trebui sa o faca.

LPF a respins contestatia Brasovului nu pentru ca nu ar fost de acord cu fondul acesteia (prezenta lui Pecanha pe teren), ci pentru ca FC Brasov a decis sa isi retgara plangerea!

"FC Brasov – FC Petrolul Ploiesti. In baza art.26.3.lit.a, raportat la art. 26.8 din ROAF, se respinge contestatia formulata de clubul FC Brasov ca neregulamentara. In baza art.14 bis 12.5, raportat la art.15 din RD, se sanctioneaza clubul Petrolul cu avertisment", au anuntat miercuri cei de la LPF.

Articolul 26.8 din ROAF spune ca "fac exceptie de la sanctiunile aratate in alineatul precedent, echipele care, dupa terminarea jocului, in cel mult 10 minute, renunta la contestatie specificand acest lucru in raportul de arbitraj".

Asadar, acest lucru inseamna ca LPF a luat la cunostinta de faptul ca FC Brasov a facut plangerea, dar a retras-o la final de meci. Din ceea ce se stie, cei de la Brasov au depus plangerea la pauza si au decis sa o retraga stiind ca demersul lor a fost neregulamentar, pentru ca sesizarea trebuia facuta inainte de inceputul meciului pentru a fi conform regulilor.

Astfel, Liga s-a degrevat sa raspund la intrebarea: conteaza si meciurile de Cupa Ligii in calculul etapelor de suspendare a unui jucator sau nu?

[news-108477]

Jucatorul Pecanha (Petrolul Ploiesti) a fost suspendat doua meciuri in penultima etapa din Liga 1 2013/2014. El a facut pauza in ultima etapa, dar si in Cupa Ligii, in iulie.

Insa, Regulamentul Disciplinar al FRF prevede ca meciurile care conteaza in calculul suspendarii sunt doar cele de campionat si Cupa Romaniei.

Cum Pecanha a jucat in etapa 1 a Ligii 1 2014/2015, prezenta sa a fost contestata, el trebuind teoretic sa nu fie convocat pentru acest meci.



LPF respinge depunctarea Petrolului si scapa sa judece cazul! FC Brasov si-a retras plangerea