Petrolul Ploiesti

Adrian Mutu pleaca de la Petrolul si merge intr-un campionat exotic

Atacantul Adrian Mutu va pleca de la Petrolul Ploiesti pentru a juca in cel mai tare campionat al Asiei, daca tinem cont de numarul vedetelor adunate acolo si de sumele investite pentru a populariza fotbalul intr-o tara in care cricketul este sportul rege.

Mutu va juca la Chennai Titans, echipa din noua superliga a Indiei la fotbal, un campionat care aduna la start doar opt echipe si care se va intinde pe durata a trei luni, anunta Adevarul.

Mutu va evolua la echipa pregatita de Marco Materazzi, fostul international italian ramas celebru pentru capul in piept incasat de la Zinedine Zidane in finala Cupei Mondiale din 2006.

Pentru cele trei luni de contract in India Mutu va incasa 700.000 de euro, o suma deloc de neglijat daca tinem cont de varsta jucatorului.

Mutu va fi imprumutat la echipa indiana pentru trei luni, dupa care va reveni la Petrolul pentru a-si continua cariera.

In noul campionat al Indiei au mai fost atrasi jucatori precum Alessandro Del Piero, Nicolas Anelka sau David Trezeguet.

In cele opt luni petrecute la Petrolul, Mutu a evoluat in 21 de meciuri si a marcat sase goluri.

Pe langa oferta salariala generoasa din partea indienilor, Mutu a pus in balanta si necalificarea in grupele Europa League, precum si neconvocarea la echipa nationala, obiectiv pe care l-a luat in calcul cand a decis sa revina in Romania.



Adrian Mutu pleaca de la Petrolul si merge intr-un campionat exotic