Liga 1

Petrolul pierde sefia clasamentului, dupa 1-2 cu CFR

Petrolul nu a putut trece peste eliminarea din Europa League, pierzand alte puncte importante pe teren propriu, dupa 2-1 cu CFR Cluj, pe fondul unei prestatii sterse, incheiata cu doua eliminari si acuze dure la adresa arbitrajului propus de Sebastian Coltescu, care a aratat doua cartonase rosii, ambele "lupilor", amintind in multe momente de un alt cavaler al fluierului din trecut, Toni Helesteanu. Genul de arbitru care doreste cu tot dinadinsul sa iasa in evidenta si, implicit, sa bifeze in galben (si rosu pe alocuri) cat mai multe nume de jucatori. Spre final, asistentul Orbulet a fost lovit cu un obiect din tribune, existand pericolul ca meciul sa nu se mai reia.

Startul mai bun de meci al ceferistilor putea fi concretizat de Ionut Larie, in minutul 6, care l-a evidentiat pe Cobrea cu o lovitura de cap frumoasa din marginea careului mic.

Jakolis a continuat cu un sut plasat de la limita careului, pe directia fostului goalkeeper al Concordiei Chiajna.

Prima ocazie a Petrolului a venit in minutul 17, la sutul pe coltul scurt al lusitanului Teixeira, retinut de la radacina barei de conationalul sau.

Cu zece minute inainte de ultimul fluier al reprizei al centralului Sebastian Coltescu, Jakolis a reluat milimetric cu capul pe langa poarta lui Cobrea, la o centrare venita din gheata lui Ciprian Deac.

CFR Cluj a deschis scorul pana la pauza, in urma unei lovituri libere indirecte din interiorul careului. Rada a trimis in forta pe directia lui Cobrea, care a respins pana la Jakolis, autorul golului de 1-0.

La cinci minute dupa reluare, Guima a trecut pe langa dublarea avantajului la o faza similara, in care Ciprian Deac a scos de sub joben o noua centrare de calitate.

A inscris Teixeira in schimb, in minutul 54, cand mijlocasul ofensiv al gazdelor a scapat din marcaj in careul mic si a trimis in plasa o minge livrata din flancul stang.

La mijlocul reprizei a doua, N'Koyi a fost incapabil sa profite de eroarea flagranta in defensiva a lui Larie, finalizand in blocajul lui Felgueiras in situatie de unu la unu.

Cu zece minute inainte de final, petrolistii au solicitat penalti la un hent involuntar comis de Ionut Larie in suprafata de pedeapsa. Sebastian Coltescu, insa, a judecat bine faza si a lasat jocul sa curga.

Petrolul a incheiat meciul in dubla inferioritate numerica. Teixeira a fost eliminat de Sebastian Coltescu pentru cumul de cartonase. Portughezul nu a executat o lovitura libera la fluierul centralului, asa cum ii ceruse Coltescu in prealabil, si a fost trimis la vestiare mai devreme.

La fel s-a intamplat si cu Geraldo Alves, care a incasat doua avertismente la interval de maximum 5 minute.

Finalul a fost unul aprins, mai ales dupa ce Tade a readus-o pe CFR in avantaj cu cinci minute inainte de final. Asistentul Orbulet a fost lovit cu un obiect din tribune, jocul fiind intrerupt pentru putin timp.

Petrolul: Cobrea - Alcenat, Geraldo Alves, Gerson, Satli - De Lucas, Mustivar - Priso, Albin (Nepomunceno 9, L. Marinescu 90), Teixeira - N’Koyi (V. Astafei 70)
Rezerve: Bolboasa, Nepomuceno, Peteleu, Beta, Astafei, Marinescu, Tamuz
Antrenor: Razvan Lucescu

CFR: Felgueiras - Susici, Larie, Rada, Camora - Muniru (Fl. Costa 75), Monroy - Deac, Guima (Ivanovski 58), Jakolis (Christian 63) - Tade
Rezerve: Vatca, Tiago Lopes, Ene, Christian, Ivanovski, Paun, Fl. Costea
Antrenor: Vasile Miriuta

Arbitru: Sebastian Coltescu

Cartonase galbene: Priso 21, Alcenat 38, Teixeira 52/ Jakolis 12, Monroy 28, Ivanovski 66, Fl. Costea 90+4

Cartonase rosii: Teixeira 81, G. Alves 84

Stadion: Ilie Oana

Spectatori: 7000



Petrolul pierde sefia clasamentului, dupa 1-2 cu CFR