Liga 1

Petrolul pierde cu Voluntari si este prima echipa retrogradata din Liga 1

FC Voluntari a castigat, sambata, pe teren propriu cu Petrolul Ploiesti, scor 2-0 (1-0), rezultat in urma caruia echipa prahoveana spune adio Ligii 1.

Adrian Balan a marcat ambele goluri pentru Voluntari. Primul dintr-o lovitura de la 11 metri obtinuta ca urmare a unui hent comis de Benga, iar al doilea pe contraatac in minutele de prelungiri.

Petrolul a evoluat in inferioritate numerica din minutul 35, dupa ce Benga a primit al doilea cartonas galben pentru un fault din spate comis asupra lui Rus. Pe primul il luase la faza penalty-ului.

Echipa lui Jerry Gane a ratat cele mai mari ocazii, in special in repriza secunda, insa jucatorii de la Petrolul au avut in fata un portar Bornescu aflat in zi de mare inspiratie. Trei goluri ca si facute a scos Bornescu, ultima faza dupa o actiune de toata frumusetea a lui Zoubir.

Voluntari acumuleaza 25 de puncte dupa acest rezultat si ramane pe locul sase de baraj la trei puncte in urma Concordiei Chiajna.

Dupa doua victorii consecutive cei de la Petrolul sufera o infrangere care practic pune capat luptei pentru evitarea retrogradarii. Ploiestenii raman la cota 18 puncte si cu doua etape ramase pana la finalul sezonului nu mai au nicio sansa de a prinde macar locul de baraj.



Petrolul pierde cu Voluntari si este prima echipa retrogradata din Liga 1