Liga 1

Petrolul invinge Ceahlaul si se instaleaza pe podium

Petrolul s-a impus pe teren propriu, scor 2-0 impotriva Ceahlaului, in epilogul etapei a 11-a a Ligii 1. Golurile "lupilor galbeni" au fost inscrise de Geraldo Alves, in minutul 25, si Toto Tamuz, spre final. In urma acestui rezultat, Petrolul se apropie la 2 puncte de CFR Cluj, respectiv 5 puncte de liderul Steaua.

Startul partidei a fost precedat de un minut de reculegere in memoria celui care a fost Mircea Nesu. Suporterii Petrolului nu s-au dezis nici de aceasta data, venind montati la stadion cu o serie de lozinci xenofobe la adresa arbitrului Istvan Kovacs.

Prima ocazie a meciului a purtat semnatura lui Geraldo Alves, in minutul 11, dupa o lovitura de cap din 6 metri la centrarea din corner a spaniolului De Lucas.

In minutul 25, Alves nu a mai fost ingaduitor cu portarul Ceahlaului, la o noua faza fixa pentru "lupi". Teixeira a centrat ca la carte de la coltul terenului, iar Alves a deschis scorul printr-o lovitura de cap imparabila din 8-9 metri.

Cinci minute mai tarziu, Victoras Astafei a trecut pe langa o sansa mare de a inscrie al 4-lea sau gol in acest campionat.

Prima repriza s-a incheiat cu acelasi Astafei in pozitie de finalizare. Varful Petrolului nu a reusit sa prinda cadrul portii din apropiere, la o minge trimisa excelent de Toto Tamuz.

Actul secund a debutat cu o serie de ocazii la poarta lui Pecanha, incercat de la distanta de Stefanescu, in minutul 52. Popadiuc a aparut in interiorul careului cu o reluare in forta, insa pe directia lui Pecanha, pentru ca mai apoi Andrei Marc sa puna gresit capul din cativa metri.

Cu un sfert de ora inainte de final, Albin a reluat din plonjon putin peste poarta lui Calancea, la o centrare venita de la Teixeira.

La urmatorul atac, goalkeeperul Ceahlaului s-a remarcat printr-o parada de generic la sutul din cadere al lui Tamuz, care se indrepta amenintator spre vinclu.

Finalul a fost lipsit de emotii, dupa ce Tamuz a patruns in careu si a stabilit scorul final printr-un sut sec, care l-a lasat masca pe Calancea.

PETROLUL: Pecanha - Alcenat, Gerson, Geraldo, Satli - Priso (Albin 46), Filip, De Lucas, Teixeira - Astafei (Nepomuceno 81), Tamuz (Ipsa 90+1)

CEAHLAUL: Calancea - Dumitras, Marc, Ichim, Slavickas - Tabacariu (A. Pavel 78), Onciu - Gheorghiu (Popadiuc 46), Stefanescu, Chitosca (Margina 71) - Carjan

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)

Cartonase galbene: Astafei 36, Teixeira 66/ Ichim 14, Dumitras 74

Cartonase rosii: -

Stadion: Ilie Oana (Ploiesti)



Petrolul invinge Ceahlaul si se instaleaza pe podium