Liga 1

Pandurii, victorie la Targu Mures cu un gol contestat de gazde

Pentru prima data in istoria intalnirilor directe, Pandurii Tg.Jiu a castigat pe terenul celor de la ASA Tg.Mures, intr-un meci care a marcat revenirea lui Adrian Mutu in Liga 1 si accidentarea golgeterului Ligii 1, Ioan Hora. Desi extrem de sarac in faze de poarta, calitatea jocului fiind influentata si de starea precara a gazonului, meciul de la Targu Mures a fost unul extrem de tensionat, cu multi nervi atat pe teren cat si in tribune.

Unicul gol al meciului de vineri seara, primul al etapei a 24-a, a fost marcat de Sapunaru din lovitura de la 11 metri.

Un penalty acordat de centralul Cristi Balaj in prelungirile primei reprize la o intrare a portarului Edi Stancioiu cu ambele picioare inainte asupra lui Ioan Hora.

Actiune in urma careia golgeterul Ligii 1 nu a mai putut continua meciul si a fost nevoit sa-i lase locul in teren lui Wellington in debutul partii secunde.

La gazde si-a facut debutul si Adrian Mutu, atacantul care a revenit in Liga 1 la 37 ani. Mutu a intrat pe teren in minutul 47 in locul lui Laurentiu Bus.

"Briliantul" nu a avut parte de prea multe mingi care sa-l puna in valoare. A incercat sa ameninte poarta dintr-o lovitura libera indirecta, dar a sutat in blocaj, si a mai avut un sut pe jos dintr-o alta faza fixa.

O victorie care consolideaza pozitia celor de la Pandurii in partea superioara a clasamentului. De cealalta parte, ASA Tg.Mures are motive sa tremure pentru locul sase dupa acest esec. CSMS Iasi se afla la doar trei puncte distanta si moldovenii nu au ascuns ca se vor lupta pentru playoff pana la ultima etapa a sezonului regulat.

Reactia lui Sapunaru, marcatorul unicului gol al meciului

"Doua echipe care isi doresc sa ajunga in playoff. De aceea a parut un meci mai dur. ASA este o echipa puternica, solida, cu jucatori consacrati. Cred ca este o echipa care merita sa ajunga in playoff. Nu conteaza pe ce pozitie joc. Imi doresc sa obtinem cat mai multe puncte. A fost penalty clar la Hora. Acesta are glezna umflata de jumatate de metru", a spus Sapunaru dupa meci.

Caseta tehnica

ASA Targu-Mures: Stancioiu, Velayos, Marius Constantin, Balaur (Ciolacu '85), Brandan, Muresan, Gorobsov (Gorobsov 58'), Jazvic, Voiculet, Bus (Mutu 48'), Ramiro Costa. Antrenor: Petre Grigoras.

Pandurii Targu-Jiu: Stanca, Ungurusan, Vasco Fernandes, Sapunaru, Acsinte, Rauta, Mrzljak, Antal (Ciucur 61'), Nistor, Radut (Nicoara 85'), Hora (Wellington 47'). Antrenor Edward Iordanescu.

Cartonase galbene: Stancioiu 45+1', Ramiro Costa 88' / Mrzljak 57', Rauta 64', Vasco Fernandes 83'

Arbitri: Cristian Pavel Balaj, Sebastian Eugen Gheorghe, Ovidiu Artene, rezerva: Horatiu Mircea Fesnic.



Pandurii, victorie la Targu Mures cu un gol contestat de gazde