Liga 1

Pandurii urca pe doi in Liga 1 dupa victoria cu CFR Cluj

Succes extrem de important pentru Pandurii Tg.Jiu, formatie care s-a impus in deplasare contra celor de la CFR Cluj, cu 2-1, si a urcat pe locul doi in clasamentul din Liga 1 dupa 20 de etape.

Cei de la Pandurii au dominat inceputul meciului si pe acest fond s-a produs si deschiderea scorului in minutul 12. Cristi Sapunaru, reprofilat mijlocas la inchidere de Edi Iordanescu, a prins un sut de zile mari de la aproximativ 30-35 de metri si mingea s-a dus sub transversala portii lui Minca.

Un minut mai tarziu gorjenii ratau de putin golul doi la lovitura de cap trimisa de Dan Nistor la incheietura barelor, dupa care Momcilovic s-a trezit singur cu toata poarta in fata si a reluat mult peste poarta. Minca respinsese intr-o prima faza sutul expediat de Nistor.

Dupa un inceput de partida in care s-au vazut serios scuturati de avantul ofensiv al oaspetilor, jucatorii de la CFR Cluj au avansat liniile si au inceput sa puna probleme la poarta lui Mingote. 

Asa a aparut prima ocazie a gazdelor, in minutul 18, la lovitura de cap a lui Beleck respinsa cu un reflex uimitor in corner de portarul gorjenilor.

La cealalta poarta Minca respingea cu piciorul in minutul 29 sutul lui Hora, care insa avea sa scuture plasa in partea secunda cu al 12-lea sau gol in acest sezon de Liga 1. A fost un contraatac doi contra patru cu Nistor pasand decisiv pentru finalizarea lui Hora.

CFR Cluj a redus din diferenta dupa doar sase minute prin Jakolis, al carui sut din interiorul careului a fost deviat in propria poarta de Vasco Fernandes.

Meciul se putea incheia la egalitate daca Cristian Lopes nu lua la tinta stalpul din dreapta al portii adverse in mintuul 89, iar Mingote nu respingea cu o parada uimitoare executia lui Larie din prelungiri.



Pandurii urca pe doi in Liga 1 dupa victoria cu CFR Cluj