Liga 1

Pandurii ramane in Liga 1, dupa victoria convingatoare cu CSMS Iasi

Fosta vicecampioana a Romaniei a dispus la scor de CSMS Iasi, 5-2, si este sigura de ramanerea in primul esalon. Mrzljak, Pintilii si tripla lui Mihai Roman au condus la succesul clar al gorjenilor, pentru ieseni punctand in premiera in Liga 1 moldoveanul Alexandru Boiciuc (17 ani). Andrei Enescu a stabilit scorul final, facandu-i concurenta lui Mihai Pintilii in lupta pentru cel mai frumos gol al confruntarii de la Targu Jiu.

Gorjenii au avut nevoie de ceva mai mult de un sfert de ora pentru a-si crea prima ocazie la poarta italianului Caparco. De fapt, o dubla ocazie, daca e sa tinem cont de faptul ca atat Mihai Pintilii, cat si Mihai Roman, au fost blocati pe rand de portarul lui CSMS.

Mihai Roman (22) l-a pus in garda pe Caparco printr-un sut interesant, insa insuficient de puternic, expediat din lovitura libera.

Trei minute mai tarziu, polonezul Mrzljak a rupt echilibrul de pe tabela cu o executie splendida, scarita peste Caparco, din pasa ideala primita de la Mihai Roman.

Putea fi 2-0 pentru Pandurii, in minutul 29, cand Mihai Roman a izbit stalpul din dreapta al portii lui Caparco printr-un sut violent.

Mihai Pintilii (35) a majorat diferenta gratie unui eurogol marcat din afara careului. Nistor a trimis o pasa de peste 30 de metri de la coltul terenului, iar inchizatorul Pandurilor a catapultat mingea in vinclu din marginea careului.

Imediat dupa reluare, Shalaj a fost foarte aproape sa il surprinda pe Caparco cu un sut din zona punctului cu var. Italianul a respins insa cu pretul unei lovituri de colt.

Scorul a devenit 3-0 in favoarea gazdelor, in minutul 58. Plamada l-a faultat in careu pe Mihai Roman, care s-a ocupat de transformarea penaltiului acordat de Istvan Kovacs. 

Mai mult, Mihai Roman (63) a realizat dubla la capatul unei curse in flancul stang a lui Shalaj.

Plamada s-a tinut de prostii si a comis un nou fault in careu. Roman si-a incununat prestatia cu un hat-trick ce ii poate asigura transferul la un club mai important, din strainatate. Fostul jucator al Sagetii Navodari a ajuns astfel la 16 goluri inscrise in acest sezon de Liga 1.

Basarabeanul Alexandru Boiciuc (17 ani) a inscris primul sau gol in Liga 1, la cea de-a cincea prezenta in tricoul Iasului.

Cu zece minute inainte de final, Andrei Enescu l-a lasat masca pe lusitanul Mingote dupa un sut sanatos, sub bara, de la aproximativ 30 de metri.

PANDURII: Mingote - Ungurusan, Sandru, Vasiljevic, Momcilovic (Grecu 71) - Mrzljak, Pintilii - Radut (Buleica 59), Nistor, Shalaj (Trifu 65) - Mihai Roman
Rezerve: Stanca, Grecu, Elton Da Silva, Pitian, Buleica, Trifu, Shamsin

CSMS IASI: Caparco - Mihalache, Plamada, Ciuca, Tiganasu - Bosoi (Cosereanu 46), Liviu Mihai (Boiciuc 46), Cretu (Olah 74), Enescu, Ciucur - Golubovic
Rezerve: Grecu, Moisii, Olah, Crenganis, Cosereanu, Boiciuc

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)

Cartonase galbene: Buleica 75/ A. Enescu 52, Tiganasu 57, Ciuca 60, Plamada 68

Cartonase rosii: -

Stadion: Tudor Vladimirescu (Targu Jiu)



Pandurii ramane in Liga 1, dupa victoria convingatoare cu CSMS Iasi