Liga 1

Pandurii, la prima victorie in campionat

Pandurii s-a impus in deplasarea de la Medias, 2-0 cu Gaz Metan, gratie golurilor inscrise de Buleica si Matulevicius. Gorjenii au avut nevoie de 6 etape pentru a obtine primul succes in campionat si, practic, sa isi asigure o pauza mai linistita, cauzata de meciurile nationalei, in care Petre Grigoras sa lucreze la reglaje si sa redevina "cel mai tare din oras".

Prima repriza ne-a prezentat-o pe echipa gazda atacand in permanenta, cel mai aproape de gol fiind fostul jucator al Vasluiului, Buziuc, in minutul 22, cu o foarfeca spectaculoasa din marginea careului mic.

Cu zece minute inainte de pauza, Buleica a fost lansat pe culoar de Roman, i-a pus pe fuga pe stoperii Gazului si a stabilit scorul primei reprize cu un sut plasat, fara sperante pentru experimentatul Plesca.

In minutul 57, Mihai Roman a avut in varful bocancului reusita de 2-0, putin lipsind ca mingea trimisa de acesta de la 11 metri sa prinda gazarilor.

Cinci minute mai tarziu, Florin Dan a incercat sa il surprinda pe Stanca de la distanta, insa portarul Pandurilor a retinut cu siguranta de la coltul scurt.

Spre final, Dan Roman, introdus in partea secunda, a semnat ultima ocazie a Gazului, cu o lovitura de cap, din interiorul careului mic, ce a trecut putin pe langa bara.

Matulevicius a inchis tabela, 2-0 pentru Pandurii, dupa un hent comis in careu de Cretu. Arbitrul a indicat punctul cu var, iar lituanianul a transformat cu siguranta pentru prima victorie in campionat a pandurilor.

Gaz Metan: Plesca - Cretu, Trtovac, Mujdragic, Szilagyi (Buzean 20) - Tahar (D. Roman 63), Todea - Roberto, Figliomeni, Petre (Fl. Dan 46) - Buziuc

Rezerve: Greab, Buzean, Simone, Llullaku, Dan, Enescu, Roman

Antrenor: Cristian Dulca

Pandurii: Razvan Stanca - Ungurusan, Elton Da Silva, Paraskevas, Momcilovic - Anton (Matulevicius 73), Dan Nistor - Buleica, Radut, Nicoara - Roman (M. Pleasca 80)

Rezerve: Gliwa, Pleasca, Negrescu, Predescu, Matulevicius, Sendroiu

Antrenor: Petre Grigoras

Arbitru: Marian Balaci

Cartonase galbene: Mujdragic 81/ M. Radut 24, Nicoara 24, M. Roman 61

Cartonase rosii: -

Stadion: Gaz Metan

Spectatori: 3000



Pandurii, la prima victorie in campionat