Liga 1

Pandurii invinge Petrolul si egaleaza Viitorul in clasament

Victorie extrem de importanta obtinuta de Pandurii Tg.Jiu contra lanternei rosii Petrolul Ploiesti in epilogul etapei a 18-a din Liga 1.

Gorjenii s-au impus cu 3-2 pe terenul propriu de la Severin dupa ce, la un moment dat in debutul reprizei secunde, au avut chiar 3-0.

Finalul a apartinut ploiestenilor, insa cele doua goluri au venit prea tarziu pentru a mai schimba soarta celor trei puncte, lasandu-l pe Mihai Stoichita cu un mare gust amar la primul sau joc in deplasare pe banca gazarilor.

Pandurii au deschis scorul printr-o lovitura de la 11 metri transformata de Sapunaru in minutul 20, dupa ce in debutul partidei oaspetii au ratat de putin deschiderea scorului prin Moussa.

La doar doua minute dupa pauza gazdele au dublat avantajul prin Filipetto, acesta fiind excelent servit in fata portii de Hora.

Acesta din urma avea sa-si treaca la randul sau numele pe lista marcatorilor in minutul 58, cand a finalizat cu un sut spectaculos la coltul lung o pasa de peste 30 de metri oferita de Sapunaru. Cu aceasta reusita Hora ajunge la cota zece goluri in aceasta editie de campionat pentru Pandurii.

Mihai Stoichita a mizat totul pe ofensiva in ultimele minute si a fortat atacul prin introducerea lui Lemnaru si Tamuz.

Marinescu a redus din diferenta in minutul 74 dupa o gafa monumentala a lui Vasco Herculano, care practic a pasat adversarului ca si cum ar fi fost propriul coechipier, iar in prelungirile meciului Lemnaru a inscris golul doi al oaspetilor din pasa lui Tamuz.

Pandurii Targu Jiu: Mingote - Ungurusan (Pleasca '69), Vasco, Filipetto, Momcilovici - Droppa, Sapunaru - Ciucur (Khalouta '82), Nistor, V. Munteanu (Trifu '62) - Hora. Antrenor: Edward Iordanescu.

Petrolul Ploiesti: Pecanha - Faug-Porret, Tudose, Benga, Peteleu (Lemnaru '76) - Ropotan, Bucsa - Varga (Marinescu '64), Zoubir, Nepomuceno - Moussa (Tamuz '75). Antrenor: Mihai Stoichita.

Cartonase galbene: Faug-Porret '11, Varga '45+1, Pecanha '67

Arbitri: Andrei Florin Chivulete - Sebastian Stoianov, Vlad Barleanu - Viorel Nicusor Flueran



Pandurii invinge Petrolul si egaleaza Viitorul in clasament