Liga 1

Pandurii castiga pe Bega si se instaleaza in fruntea Ligii 1

Echipa Pandurii Tg.Jiu a obtinut, luni seara, prima victorie a sezonului de Liga 1 dupa 1-0 in deplasare cu ACS Poli Timisoara la capatul unui meci extrem de fragmentat si incheiat in inferioritate numerica de echipa gazda.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Mihai Radut direct din lovitura libera in minutul 55.

Acesta a executat impecabil cu piciorul drept din afara careului, mingea intalnind bara transversala inainte de a intra in poarta aparata de Kirschtein.

Lovitura libera a rezultat dupa o intrare dura a lui Canu asupra lui Roman, faza care a dus la eliminarea jucatorului timisorean cu rosu direct.

Roman s-a ales cu o taietura urata la picior, fiind nevoie de intrarea ambulantei pe teren pentru transportarea acestuia la spitalul aflat in vecinatatea arenei Dan Paltinisanu.

Meciul de la Timisoara, ultimul al etapei inaugurale, a fost si cel mai scazut in din punctul de vedere al nivelului de angajament si spectacol.

Un meci care in marea majoritatea a timpului a semanat izbitor cu un amical sau, in cel mai fericit caz, cu o partida de liga secunda.

Ultimele minute ale primei reprize au fost si cele mai animate din intreaga partida. Hernandez l-a incercat pe Mingote cu un sut plasat din marginea careului in minutul 40.

Pitian a replicat la cealalta poarta cu un sut alaturi, pentru ca Llorente, celalalt spaniol din lotul pregatit de Dan Alexa, sa incerce si el fara prea mult succes poarta gorjenilor.

In ceea ce-l priveste pe Dan Alexa, cel supranumit “Chirurgul” pe vremea cand era jucator, acesta a privit finalul meciului din tribuna, fiind eliminat de centralul Alexandru Tudor pentru proteste.

Arbitrul principal a reusit cu ghilimele de rigoare sa-si faca “prieteni” si pe Bega prin deciziile sale care au infierbantat publicul bantean.

In pofida infrangerii, ACS Poli nu este ultima in clasament chiar daca nu are niciun punct. CFR Cluj si Petrolul sunt la -5 dupa depunctarile primite.

ACS Poli: Kirschtein - Belu, Scutaru, Canu, Dan Popescu - Melinte, Ov. Popescu (Poparadu '76) - Llorente, Hernandez (Barbut '46), Curtean (Zicu '57) - Elek. Antrenor: Dan Alexa

Pandurii Targu Jiu: Mingote - Ungurusanu, Vasco Herculano, Sandru, Momcilovici - Pitian, Mrzljak - Ciucur (Khalouta '86), Radut, Nicoara (Munteanu '67) - Roman (Hora '55). Antrenor: Edward Iordanescu

Cartonase galbene: Curtean '38, Barbut '56 / Mrzljak '5, Momcilovici '63, Ciucur '79, Khalouta '90+3

Cartonas rosu: Canu '52



Pandurii castiga pe Bega si se instaleaza in fruntea Ligii 1