Liga 1

Pandurii castiga in fata Rapidului si adanceste criza din Giulesti

La doar cateva zile dupa eliminarea suferita in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, echipa Pandurii Tg.Jiu s-a revansat in fata propriilor suporteri cu o victorie de adio in ultima etapa a campionatului.

Gorjenii lui Petre Grigoras s-a impus pe teren propriu in fata celor de la Rapid, o echipa in vizibila suferinta, cu 2-0 (1-0).

La scorul de 1-0 pentru gazde giulestenii au ratat un penalty prin Emil Dica, un eventual gol marcat in acel moment al jocului avand menirea de a schimba soarta partidei.

Pana la final Pandurii au cautat golul pe contraatac si acesta a fost reusit in minutul 82 de catre lituanianul Matulevicius, jucator intrat pe teren in partea secunda.

Mihai Roman, unul dintre cei mai valorosi atacanti romani din Liga 1 in acest sezon, a deschis scorul cu un sut din intoarcere in minutul 15 pe fondul dominarii autoritare a echipei Pandurii.

De altfel, gazdele au inceput in forta si au hartuit fragila aparare a Rapidului in primele minute, insa dupa marcarea golului atacurile gazdelor s-au temperat si formatia bucuresteana a iesit mai mult la joc.

Portarul Bornescu a fost providential pentru Rapid reusind sa respinga in patru situatii limita. Asa s-a intamplat in debutul reprizei secunde, cand portarul giulestean a iesit si l-a blocat pe Shalaj.

In minutul 52 Coman a scos lovitura de la 11 metri in duel cu Erico, dar Dica a tras slab si l-a evidentiat pe Gliwa, portar care mare parte din timp nu a avut prea mult ce apara.

Pandurii: Gliwa - Ungurusan, Erico, Elton, Momcilovici - Radut, Nistor, Predescu (Shamsin '57) - Buleica (Anton '80), Roman, Shalaj (Matulevicius '57). Antrenor: Petre Grigoras.

Rapid: Bornescu - Tinc, D. Lung, Al. Iacob, Mendy - E. Dica, Rui Miguel (Calin '83), Stoica (Ciolacu '50) - Coman, Pancu, Martin. Antrenor: Marian Rada.

Cartonase galbene: Radut '8, Nistor '72, Matulevicius '83, Ungurusan '90 / Dica '19, Tinc '75, Martin '81, Rui Miguel '82

Arbitri: Marius Avram - Vladimir Urzica, Andrei Constantinescu - Denis Haidiner



Pandurii castiga in fata Rapidului si adanceste criza din Giulesti