Liga 1

Otelul obtine prima victorie in campionat, 2-0 cu Rapid

Dubla lui Cristi Cristea a facut diferenta, luni seara, in penultimul meci al etapei a VI-a a Ligii 1. Otelul-Rapid s-a incheiat 2-0 in favoarea formatiei galatene, care se afla la primul succes in Liga 1 si merge deasupra adversarei directe in clasament, inaintea pauzei cauzate de meciul "nationalei" lui Victor Piturca.

Tudorie a anuntat reusita lui Cristea cu o lovitura moale de cap din marginea careului mic, la centrarea lui Zaharia. In minutul 8, Stelian Cucu s-a evidentiat printr-o pasa de peste 40 de metri, continuata de Cristea cu un stop de mare atacant si o finalizare pe masura: sut sec in plasa portii aparate de Bornescu.

Zece minute mai tarziu, Daniel Pancu a avut o ratare monumentala la poarta lui Plopeanu. Legenda Rapidului a tras din intoarcere milimetric pe langa stalpul din stanga, dupa o centrare venita din flancul stang.

In minutul 37, Tinc a aparut la finalizare cu o lovitura de cap imprecisa din 6 metri, la centrarea din faza fixa a lui Laurentiu Bus.

La un sfert de ora de la reluarea jocului, Cristi Cristea a realizat dubla printr-o executie acrobatica din zona punctului cu var, la capatul unei centrari pornite din gheata lui Lucian Murgoci.

Cu un sfert de ora inainte de final, Martin si Rosu nu s-au sincronizat in interiorul careului, iar poarta lui Plopeanu a ramas intacta pana la final.

Cu cinci jucatori eliminati in tot atatea etape, Otelul nu s-a dezis nici in runda cu numarul VI a Ligii 1, dupa ce Avdici a vazut al doilea cartonas galben in minutul 77. 

Otelul: Plopeanu - Cojoc, Sipovic, M. Andrei, Murgoci - S. Cucu, Milea (Adascalitei 58) - Al. Zaharia, Cr. Cristea (Ciftci 73), Avdici - Tudorie (Moglan 79)
 
Rezerve: Hotoboc, Moglan, V. Stoian, Ciftci, Pecha, Adascalitei, V. Gheorghe
 
Antrenor: Michael Weiss

Rapid: Bornescu - Savin, Mera, Tinc, Al. Iacob - V. Negru, Sandulescu (A. Ciolacu 54) - L. Bus, E. Dica, Al. Coman (M. Martin 62) - Pancu (Rosu 69)
 
Rezerve: Draghia, D. Lung, Ciolacu, Fl. Calin, N. Vasile, I. Rosu, M. Martin
 
Antrenor: Ionel Ganea

Arbitri: Andrei Chivulete, Valentin Avram si Marius Nicoara

Cartonase galbene: C. Milea 53, L. Murgoci 55, Avdici 67, Plopeanu 84/ D. Pancu 25, Rosu 72

Cartonase rosii: Avdici 77

Stadion: Otelul



Otelul obtine prima victorie in campionat, 2-0 cu Rapid