Liga 1

Ogararu debuteaza la "U" cu o infrangere pe Giulesti

Rapid a obtinut a doua victorie in campionat, scor 2-1, in fata Universitatii Cluj, in primul meci al lui George Ogararu pe banca "sepcilor rosii". Giulestenii au intrat cu avantaj la vestiare, dupa golul inscris de Bus spre final, dar s-au vazut egalati, in minutul 61, la capatul unei faze in care Savin a faultat la limita careului, iar Ovidiu Hategan a acordat, discutabil, penalti pentru studenti. Florin Calin a aruncat tribunele in aer, in prelungiri, printr-o executie de generic.

Fara gol marcat in ultimele trei etape de campionat, Rapid a expediat primul sut pe poarta lui Veselovsky, in minutul 20, cand Laurentiu Bus nu a putut sa il surprinda pe goalkeeperul "sepcilor rosii" cu o executie in forta de la aproximativ 25 de metri.

Patru minute mai tarziu, Alexandru Coman a trimis telefonat dintr-o lovitura libera scoasa de Vali Negru.

In minutul 33, Emil Dica a trecut pe langa deschiderea scorului, dupa o reluare imprecisa cu capul din zona punctului cu var.

Scorul pauzei, 1-0 pentru Rapid, a fost stabilit de Laurentiu Bus. Mijlocasul giulestenilor l-a invins pe Veselovsky cu un sut plasat la coltul lung (39).

Partea secunda a debutat cu o noua ocazie importanta pentru giulesteni, care au trecut pe langa dublarea avantajului, in minutul 56, cand Iulian Rosu a finalizat imprecis un atac care a curs frumos spre poarta slovacului Veselovsky.

Ardelenii au restabilit egalitatea prin Musat, in urma unui penalti obtinut de Nuno Viveiros la faultul comis la limita careului de Savin (61).

Introdus de cateva secunde in teren, Paulo Martins a ratat o sansa foarte mare de gol pentru oaspeti, in ceea ce putea fi reusita de 3 puncte a formatiei pregatite de George Ogararu.

In prelungiri, Dan Bucsa a reluat peste transversala o minge trimisa de la coltul terenului in marginea careului mic.

Si cum ocaziile se razbuna in fotbal, Calin a adus victoria mult ravnita de rapidisti, la ultima faza, cand a catapultat mingea in plasa de la semidistanta.

Rapid: Bornescu - Savin (Tinc 63), Al. Iacob, Mera, Mendy - Al. Coman, V. Negru, E. Dica (Fl. Calin 46), L. Bus - V. Balint (Ciolacu 72), I. Rosu;
Rezerve: Draghia, Tinc, Ciolacu, Fl. Calin, Sandulescu, N. Vasile, S. Cojocnean;
Antrenor: Ionel Ganea;

"U" Cluj: Veselovsky - Jovanovic, Neag, E. Ninu, Musat - Bucsa, Gravenberch - N. Viveiros, Stojanovic (Martins 78), Cristocea (Costin 89) - Mengolo (Boutadjine 32);
Rezerve: Panagopoulos, Skvorc, Ciupe, Boutadjine, P. Martins, R. Costin, Kovacs;
Antrenor: George Ogararu

Arbitru: Ovidiu Hategan

Cartonase galbene: Coman 36, Mera 80, Bus 86/ Ninu 23, Cristocea 54, Stojanovic 67, Viveiros 71, Gravenberch 80

Cartonase rosii: -

Stadion: Valentin Stanescu

Spectatori: 4000



Ogararu debuteaza la "U" cu o infrangere pe Giulesti